in , , , ,

Κάτω τα χερια απο την ΑΣΤΕΑΝ" δυναμική συγκέντρωση το απόγευμα της Πέμπτης στον Αγιο Νικόλαo, fotos

Δυναμική και αποφασιστική απάντηση έδωσαν οι Αγιονικολιώτες την Πέμπτη το βράδυ ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Τουρισμού για αρπαγή της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου και μεταφορά της στο Ηράκλειο.

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο Άγιος Νικόλαος, ο Νομός Λασιθίου, δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να αποδεχθούν μεθοδεύσεις και αποφάσεις που απογυμνώνουν τον τόπο από κρίσιμες υποδομές, ζωτικές δομές και αναγκαίες υπηρεσίες.

Εκπρόσωπος των σπουδαστών τόνισε: «Φωνάζουμε δυνατά ΟΧΙ στη μετακίνηση της σχολής στου Κοκκίνη το Χάνι. Το Υπουργείο Τουρισμού δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς, αγνοώντας τα ουσιαστικά προβλήματα της ΑΣΤΕΑΝ και των κατοίκων αυτής της πόλης. Στα τρία χρόνια φοίτησής μας στη Σχολή δεν σημειώθηκε καμιά βελτιωτική παρέμβαση από μέρους του υπουργείου και επί της ουσίας, η λειτουργία της στηρίζεται στην καλή θέληση των καθηγητών, των σπουδαστών και της τοπικής κοινωνίας».

Η αντιπεριφερειάρχης

Καταγγελτική για τη στάση της Πολιτείας ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη: «Εδώ στον Άγιο Νικόλαο η Σχολή ρίζωσε, εδώ αναπτύχθηκε και εδώ καρποφορεί πλουσιοπάροχα, γιατί εδώ υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για μια τέτοια εκπαιδευτική δομή» είπε η κ. Πετράκη και τόνισε: «Από την πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου βροντοφωνάζουμε: Φτάνει πια η αδικία! Φτάνει ο παραγκωνισμός! Φτάνουν τα ύπουλα χτυπήματα! Φτάνουν οι προσβολές!».

Ο Δήμαρχος

 Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, έκλεισε την εκδήλωση, αναφέροντας:
«Τα τελευταία τρία χρόνια δεχόμαστε τα βάναυσα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές και η τρόικα στη χώρα μας, με θύματα τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αλλά και τις δομές υγείας, Παιδείας, ασφάλισης καθώς και τους Δήμους.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ως κοινωνία και ως Δήμος βρισκόμαστε σε συνεχή άμυνα για να διατηρήσουμε τις στοιχειώδεις υποδομές, που έχει ανάγκη η κοινωνία μας, ο τόπος μας, η οικονομία μας…..Όλοι χωρίς διακρίσεις, στρατευόμαστε τον κοινό αγώνα, δίνουμε τη μάχη γιατί ο αγώνας μας έχει αγωνία, έχει θυμό, έχει παλμό, έχει ενότητα, έχει δίκιο.»
Ακολούθησε ανάγνωση ψηφισμάτων και μηνυμάτων και δυναμική πορεία των συγκεντρωμένων στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.

κειμενο ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη ΑΝΑΤΟΛΗ της Παρασκευής.
φωτογραφίες ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ