Και τα παιχνίδια…. γονατίζουν

Και τα παιχνίδια…. γονατίζουν
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim 2-12-glamour-anim-124x53

Μέρες τώρα ένα από τα παιχνίδια της μεγαλύτερης παιδικής χαράς του Δήμου έχει ξαπλώσει στο έδαφος, λύγισε προφανώς από την κακή συμπεριφορά  και τις υπερβολές όσων το χρησιμοποιούσαν.

Το παιχνίδι αυτό βρίσκεται στη παιδική χαρά της Νεάπολης απέναντι ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα της πόλης, εκεί όπου καθημερινά δεκάδες μικρά παιδιά παίζουν με την ψυχή τους. 
Έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες που έχει δοθεί στην χρίση η συγκεκριμένη παιδική χαρά μαζί με τις υπόλοιπες που ολοκληρώθηκαν φέτος στον αστικό ιστό της Νεάπολης. 
Κανένα παιχνίδι δεν έχει φτιαχτεί για να μην χαλάσει, όμως είναι παράλογο μέσα σε λίγους μόλις μήνες αυτό να βγαίνει εκτός λειτουργίας. 
Το παράλογο θα ήταν «φυσιολογικό» εάν η χρίση του γίνονταν κανονικά, δηλαδή απλά παίζοντας το τα παιδιά για τα οποία έχει κατασκευαστεί για τα μικρά παιδιά δηλαδή και όχι για αυτά που βρίσκονται στο όριο της ενηλικίωσης και λίγο παραπάνω. 
Και όμως αυτά τα παιδιά θέλοντας να επιδείξουν πιο ξέρει τι συχνά επισκέπτονται τις παιδικές χαρές και στην προσπάθεια τους να ψυχαγωγηθούν δημιουργούν φθορές που στοιχίζουν στο παιχνίδι των μικρότερων παιδιών. 
Μη διεκδικούμε μόνο στην συνέχεια αλλά να έχουμε την ευθύνη και της συντήρησης των όσων γίνονται για όλους εμάς, το γεγονός ότι τα παιχνίδια αυτά δεν βρίσκονται σπίτι μας δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τα σεβόμαστε το ίδιο, όσο συντηρούμε τα δημόσια αγαθά τόσο πιο πολύ καιρό θα τα έχουμε την χρίση μας άλλωστε.
ΘΑΝΟΣ Κ.
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban