in , , , ,

Καλό καλοκαίρι και από το Α' δημ. σχολείο Νεάπολης.

Πλούσια σε συναισθήματα, τραγούδια, θέατρο και παιδικά χαμόγελα αλλά και συγκίνηση των ίδιων των μαθητών αλλά και των θεατών που είχαν στην κυριολεξία γεμίσει το θεατράκι του Α’ Δημοτικού σχολείου Νεάπολης, ήταν η πολυεκδήλωση που έριξε την αυλαία της σχολικής περιόδου 2013 -2014.

 Οι μαθητές της Α τάξης άνοιξαν την εκδήλωση με ένα τραγούδι αφιερωμένο, πού αλλού; στο καλοκαίρι και αμέσως μετά ένα θεατρικό που είχε ετοιμάσει η εκπαιδευτικός Σοφία Ελευθεριάδου με τους μαθητές τηςΓ τάξης με τίτλο «ένα τόσο δα λεκεδάκι» που αφορά την προστασία της θάλασσας. Ένα σημαντικό αλλά και επίκαιρο θέμα καθώς τα μπάνια ξεκινούν και σίγουρα –όχι μόνο τα ψάρια- αλλά και οι άνθρωποι,  θέλουμε να κολυμπάμε σε καθαρές θάλασσες….

Ακολούθησε ένα χαριτωμένο τραγούδι από τα παιδιά της Β τάξης εμπνευσμένο από το πρόγραμμα για τη Διατροφή που υλοποιήθηκε στην τάξη τους. Η εκπαιδευτικός Ελένη Μενεγάκη  και οι μαθητές της εάλβαν την σκυτάλη. Μέσα από μια σύντομη παρουσίαση οι μαθητές της Δ τάξης με την καθοδήγηση του δασκάλου τους πατρός Αγαθαγγέλου, μίλησαν  για το νερό και τη χρήση του στην περιοχή της Νεάπολης. 

Ήταν ένα από τα πολλά προγράμματα που υλοποιήθηκαν φέτος στο σχολείο ενώ το πρώτο μέρος της γιορτής ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη τραγούδι από τα παιδάκια της Α και Β τάξης που μαζί συμβούλεψαν όλους μελωδικά για τη διατροφή που πρέπει να ακολουθούμε ώστε να έχουμε καλή υγεία και ένα γερό και δυνατό σώμα. 


Το δεύτερο μέρος της γιορτής ήταν προς τιμή του Σητειακού ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου και έτσι οι μαθητές τίμησαν τον τόπο μας, το νομό μας, με το θεατρικό που παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης και συμπληρώνουν με το τραγούδι τους τα παιδιά της Ε Τάξης. 

Το έργο παίχτηκε στο φρούριο της Καζάρμας στη Σητεία πριν λίγα χρόνια, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ από μαθητές του 3ου Δ.Σ Σητείας. «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον καλό φίλο και συνάδελφο από τη Σητεία,  Δημήτρη Ζαμπετάκη που μας παραχώρησε τα κείμενα έτσι όπως τα είχε διασκευάσει τότε για τους δικούς του μαθητές. 

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά της Στ τάξης και το δάσκαλό τους για τη συνεργασία όλο αυτόν τον καιρό κι ελπίζω να ξεχάσουν γρήγορα τις φωνές μου και να θυμούνται για πάντα αυτή την παράσταση, αυτή τη βραδιά.» 

είπε εμφανώς συγκινημένη η διευθύντρια του σχολείου Μαρία  Πρατσίνη. Τα παιδιά εντυπωσίασαν  και συγκίνησαν με τη σκηνική τους παρουσία, τη σοβαρότητα και το σεβασμό που έδειξαν στο έργο και δικαίως απέσπασαν ένα δυνατό χειροκρότημα που θα το θυμούνται χρόνια πολλά, ακολούθησε αποχαιρετισμός στο σχολείο και τους δασκάλους από τη μαθήτρια Ανθή Γκέκα και το τελευταίο αντίο σε όλους το είπε ο Δάσκαλος της Στ Γ. Παπαστεφανάκης
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ