in , , ,

Κατά φαντασίαν ασφαλιστής…σε βάρος άλλων που πλήρωναν

Υπόθεση εξαπάτησης δεκάδων πολιτών από ασφαλιστή στον Άγιο Νικόλαο, ερευνούν αυτές τις μέρες οι υπηρεσίες Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.
Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές υπηρεσίες προχώρησαν σε μαζικές κλήσεις Αγιονικολιωτών οι οποίοι ήταν πελάτες του ασφαλιστή, αναζητώντας την άκρη του νήματος σε μια υπόθεση που ξέσπασε το τελευταίο διάστημα και αφού προηγουμένως πολίτες κατήγγειλαν ότι είχαν πληρώσει ασφάλειες οι οποίες όμως δεν είχαν αντίκρισμα διότι δεν είχαν καταχωρηθεί τα ποσά στην ασφαλιστική εταιρεία.
Το θέμα αποκαλύφθηκε νωρίτερα από την ολοκλήρωση της προανάκρισης εξαιτίας των πολλών κλήσεων που έκανε η Αστυνομία σε πελάτες του συγκεκριμένου ασφαλιστή, ο οποίος συνεργαζόταν με γνωστή ασφαλιστική εταιρεία.

«Με κάλεσαν και διαπίστωσα πως έδινα κατάθεση σ’ ένα χώρο, ενώ ταυτόχρονα σε άλλα δωμάτια υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που ήταν πελάτες του ασφαλιστή κι έκαναν το ίδιο», ανέφερε Αγιονικολιώτης που κλήθηκε να καταθέσει για τη δική του περίπτωση.

Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για μια υπόθεση οι διαστάσεις της οποίας δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά εκτιμάται ότι το ζήτημα αφορά αρκετούς πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ασφαλιστήρια που πλήρωναν, αλλά στην πραγματικότητα δεν εξοφλήθηκαν για άγνωστους λόγους.
«Είχα συμβόλαια για οχήματα τα οποία είχαν πληρωθεί αλλά δεν είχαν κατατεθεί τα χρήματα και ουσιαστικά κυκλοφορούσαμε με ανασφάλιστα οχήματα, χωρίς να το γνωρίζουμε.

 Οι πληροφορίες λένε πως είμαστε τουλάχιστον 50 άνθρωποι μέχρι τώρα και ενδέχεται να είναι περισσότεροι, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς παρά μόνο από το πολύ κοντινό του περιβάλλον. Ελπίζουμε στο μέλλον να φανεί ακριβώς και να υπάρξει, όπως πρέπει, λύση από την εταιρεία, διότι εμείς ήμασταν συνεπείς στις υποχρεώσεις μας», επισημαίνει πελάτης του ασφαλιστή, ενώ όπως αναφέρουν άλλες πηγές, υπήρξαν περιπτώσεις που κατατέθηκαν εκπρόθεσμα τα χρήματα, αλλά με το πρόβλημα που προέκυψε ακόμα και η ίδια η εταιρεία φαίνεται να μην ενεργοποιεί τα συμβόλαια, πιθανότατα αναμένοντας τις εξελίξεις.

Φανερά προβληματισμένοι πελάτες του ασφαλιστή αναρωτιούνται τι θα συμβεί στη συνέχεια με τις ασφάλειες τους, δεδομένου ότι έχουν καταβάλλει τα χρήματα. Η ανησυχία έγκειται στο ενδεχόμενο να επιβεβαιωθεί πλήρως πως τα χρήματα έχουν υπεξαιρεθεί. Στην περίπτωση αυτή τονίζουν πως ασφαλώς η υπόθεση θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη αλλά εκείνοι είναι λογικό να καλυφθούν πρακτικά και ουσιαστικά από την εταιρεία σε σχέση με τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει, αφού ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Από την πλευρά της Αστυνομίας δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά στο θέμα, παρά μόνο η επιβεβαίωση της διεξαγωγής ανακρίσεων. Πρόθεση των αστυνομικών αρχών είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο η διαδικασία της ανάκρισης και να καλυφθούν όλα τα περιστατικά που σχετίζονται με το θέμα για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Για το λόγο αυτό άλλωστε η αστυνομία αναζητά να βρει όλο το πελατολόγιο του ασφαλιστή και καλεί κάθε πελάτη του που αντιμετώπισε πρόβλημα να προσέλθει για κατάθεση.

Το βέβαιο είναι πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και ακολούθως αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία, στοιχείο που από μόνο του συνιστά την ύπαρξη προβλήματος, η διάσταση του οποίου θα αποκαλυφθεί σύντομα.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ  www.anatolh.com