in

Κατατίθεται αυτή την εβδομάδα το νομοσχέδιο για απλή αναλογική

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 έτη.
Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό και ανακοινώθηκε επισήμως από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.
Στη δήλωσή της, η κ. Γεροβασίλη, ανέφερε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί εντός του 1ου δεκαημέρου του Ιουλίου, πιθανότατα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κίνα.
Συγκεκριμένα, η Ολ. Γεροβασίλη, ανέφερε: 
Η πρότασή μας για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας.
Λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015.
Η πρόταση της κυβέρνησης θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα ψηφιστεί μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την Κίνα.
Η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί.
Η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων.
Από τη Ν.Δ. δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο.
Οι επαφές Τσίπρα
Απόψε αναμένεται να αναχωρήσει ο Πρωθυπουργός για Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής η οποία πραγματοποιείται αύριο και την Τετάρτη.
Στο περιθώριο αυτής, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο της Ομάδας των ευρωσοσιαλιστών. Αύριο το πρωί, αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς ενώ υπό δρομολόγηση βρίσκεται και συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ.
Το πρωί της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στο Παρίσι, μετά από πρόσκληση του F. Hollande προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών.
capital.gr