in , , , ,

Αφιερωμένος στον μικρό Παναγιώτη ο κλήδονας στην Λατσίδα από το ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, video – fotos

Στην όμορφη Λατσίδα ταξίδεψε φέτος η σχολή χορού “ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ” από τη Νεάπολη όπου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Λατσιδας πραγματοποίησαν την αναβίωση του εθίμου του κλήδονα.
 
Κάθε χρόνο η σχολή της Ανδριάνης Γαλανού επισκέπτεται ένα άλλο μέρος στο Επάνω Μεραμπέλλου και πραγματοποιεί στα πλαίσια των δράσεων «σεργιάνι» ήθη και έθιμα του τόπου μας στον πνεύμα της προσπάθειας για να μην χαθούν τα ήθη και έθιμα μας.
 
Η ίδια αφιέρωσε την εκδήλωση στον μικρό Παναγιώτη που περνά δύσκολες στιγμές για να κρατηθεί στην ζωή, ένα παιδί που θα ήθελε να βρίσκεται στην εκδήλωση για να χορέψει όμως δεν του μπόρεσε μετά το ατύχημα που είχε. Για το έθιμο του κλήδονα είπε η Κούλα Βασιλάκη δραστήριο μέλος του Π.Σ της Λατσίδας ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος Σπύρος Συλλιγάραδος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην προσπάθεια που κάνει η σχολή χορού και ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο χωριό τους.
 
«Όταν υπάρχουν τέτοιο επαγγελματίες που μαθαίνουν τα έθιμα μας στα μικρά παιδιά που με δική τους πρωτοβουλία και συντονισμό έρχονται στα χωριά μας για να παρουσιάζουν το έργο τότε μόνο ένα εγκάρδιο ευχαριστώ είναι το λιγότερο από εμάς.»
20160623_193926 l3
είπε με τον μπουφέ που είχαν ετοιμάσει για ένα κέρασμα οι κυρίες του χωριού να αποτελεί το σημείο που όλοι πέρασαν εμτά το τέλος της εκδήλωσης.
Χόρεψαν οι: Παύλος Σουρμενιδης, Μάνος Βασιλάκης, Τονια Ρογδακη, Ειρήνη Βασιλακη, Ελένη Ρογδακη, Φωτεινή Γαλανου, Μαρία Μηναδακη,Καλλιόπη Κονταρακη, Ειρήνη Κλινακη, Σταυρος Μπαρμπουνης, Δήμητρα Λασιθιωτακη, Μαρία Καστελλιανακη, Αννα Μαρία Πυτικακη, Κάλλια Τριανταφυλλου, Μαρία Παπατζανακη, Κυριακή Διαλυνα, Γεωργία Μεθυμακη, Αθηνά Βασιλακη, Ελπίδα Βεριγου, Βαγγελιω Τερζακη ,Ελένη Χρονακη, Παναγιώτης Μπαρμπουνης, Αγγελος Δεμετζος, Εμμανουελα Μαγουλη, Γιαννης Δραγατακης, Βαγγελιω Διαλυνα, Παναγιώτης Σταυρακακης, Μαρία Νάνου, Μανόλης Βασιλάκης, Μαριάννα Κλινακη, Γιώργος Τερζάκης, Δόξα Πατσια, Γιάννης Μαυρικακης.
λαούτα: Γιάννης Ζυγακης, Παύλος Σουρμενιδης, Μάνος Βασιλάκης ασκομαντούρα :Νίκος Κοκολακης.. και ο μικρός Βαγγέλης Τερζάκης..Έπαιξαν: λύρα Μανόλης Ρασιδακης και ο μικρός Βαγγέλης Τερζάκης
Στο τέλος δόθηκαν και τιμητικές πλακέτες στον σύλλογο της Λατσίδας, στο συγκρότημα του Μανόλη Ρασιδάκη, ένα αναμνηστικό δώρο στην Ρένα Κοφυνάκη που μετά από 25 χρόνια προσφοράς  αποσύρθηκε από την σχολή και αναμνηστικά σε όσους συμμετείχαν.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ