in , , , , ,

Κουνενάκης για ΙΚΑ, "Το θέμα έχει κλείσει, οι αριθμοί δείχνουν την αλήθεια"

Επιστολή του Δημάρχου Αγίου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, στον Υφυπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και στο Βουλευτή Λασιθίου κ. Κώστη Δερμιτζάκη, σχετικά με το αίτημα το Δημάρχου Ιεράπετρας να λειτουργήσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ιεράπετρας ως το κεντρικό του Νομού.

«Κύριοι,
Με ιδιαίτερη έκπληξη αναγνώσαμε την επιστολή του Δημάρχου Ιεράπετρας, ο οποίος ανακινεί το θέμα του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Νομό Λασιθίου. 

Θεωρούμε ότι το θέμα είναι κλειστό, μετά τις συναντήσεις, τις ενημερώσεις και τις διαβεβαιώσεις που είχαμε με τον Υπουργό Εργασίας, παρουσία σας, κατά την οποία εκθέσαμε τα επιχειρήματα μας. Ανάλογες διαβεβαιώσεις είχαμε από το διοικητή του ΙΚΑ και στελέχη του ιδρύματος.

Από τα στοιχεία που καταθέσαμε προκύπτει ότι το υποκατάστημα του ΙΚΑ Αγίου Νικολάου εξυπηρετεί περίπου το 67% των ασφαλισμένων και συνταξιούχων και αυτοδικαίως είναι το κεντρικό κατάστημα του Νομού, ενώ παραμένει και το αίτημα για τη δημιουργία τμήματος απονομής συντάξεων.

Παρακαλούμε ως εκ τούτου να κινηθούμε όλοι στην ίδια κατεύθυνση και να κλείσει ένα θέμα που ταλαιπωρεί αδίκως το Νομό, ενώ παράλληλα πρέπει να γίνει αναδιάταξη του προσωπικού σύμφωνα με τον όγκο δουλειάς

Οι παραπάνω απόψεις εκφράζουν τόσο την παρούσα δημοτική αρχή όσο και την επόμενη και τους επικεφαλής των παρατάξεων κ. Αντώνη Ζερβό (νεοεκλεγέντα Δήμαρχο) κ.Πανίκο  Καρατσή και κ. Γεώργιο Πάγκαλο».  
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος  Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης