in , , , , ,

Κουνενάκης καλεί Όλγα για την ΑΣΤΕΑΝ

κ.Υπουργέ,

        Όπως γνωρίζετε λόγω καταγωγής, υπάρχει μια άδικη και ανισομερής κατανομή Υπηρεσιών, δομών, Σχολών σε βάρος πάντα του Λασιθίου.


         
        Η ισόρροπη ανάπτυξη και ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι άγνωστο είδος στην Κρήτη και υπάρχουν διαχρονικές και μεγάλες ευθύνες  γι αυτή την κατάσταση.
       Ο Νομός Λασιθίου και η πρωτεύουσά του  ο Δήμος Αγίου Νικολάου ,βλέπουν συνεχώς   να χάνονται οι  ελάχιστες δομές που υπάρχουν, ν΄αποψιλώνονται υπηρεσίες και βεβαίως ουδεμία πρόβλεψη υπάρχει για μια χωροθέτηση στη βάση μιας δίκαιης κατανομής .
      Ο Αγιος Νικόλαος, που κρατά τα σκήπτρα του ποιοτικού τουρισμού, φιλοξενεί εδώ και χρόνια την ΑΣΤΕΑΝ  με στόχο να συνδεθεί η εκπαίδευση με την παραγωγή.
      Ως κοινωνία, δια του Δήμου και όχι μόνο ,έχουμε προσφέρει πάρα πολλά για τη λειτουργία της Σχολής, η οποία μάλιστα  παρά τους κλυδωνισμούς ,λόγω των μέτρων ,έχει μια ανοδική πορεία.
     Εκπληκτοι όμως , εξοργισμένοι και απογοητευμένοι ,πληροφορούμαστε την πρόθεσή σας να μεταφερθεί η μοναδική δομή τουρισμού του Αγίου Νικολάου, στον διπλανό Νομό του Ηρακλείου.
     Προφανώς δεν μπορείτε να επικαλεστείτε οικονομικά κριτήρια δεδομένου ότι ο Δήμος έχει προσφέρει ένα ιδιόκτητο χώρο για τη στέγαση της Σχολής .
     Θέλοντας επίσης να στηρίξουμε την προοπτική της Σχολής, έχουμε παραχωρήσει χώρο 15 στρεμμάτων στον τότε ΟΤΕΚ και στο Υπουργείο σας σήμερα ,για την εξασφάλιση  μονιμότερων εγκαταστάσεων που θα έχουν κι άλλες προοπτικές.
     Δεν κατανοούμε ως εκ τούτου αυτή  την πρόθεση και θεωρούμε ότι βαλλόμεθα ευθέως, αδικούμαστε κατάφωρα σε μια πολύ δύσκολη  περίοδο, όπου προσπαθούμε  να σταθούμε όρθιοι να στηρίξουμε τον τουρισμό μας με τα λίγα μέσα που μας αφήσατε για  να μπορέσουμε  να περάσουμε στο αύριο.
    Καταθέτουμε τις απόψεις μας στη Διαβούλευση και ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν σώφρονες κινήσεις που θα οδηγήσουν όχι στη μετακίνηση αλλά στη στήριξη και αναβάθμιση της ΑΣΤΕΑΝ.
    Καλούμε τα Κόμματα, τους Βουλευτές ,τον Περιφερειάρχη, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τους φορείς, τους πολίτες να προχωρήσουν στο αυτονόητο, στην στήριξη των προτάσεών μας, στην αντίδραση για τη μεταφορά της Σχολής, στην διεκδίκηση των δικαίων του τόπου μας, στην εφαρμογή κανόνων ισονομίας και ισοπολιτείας καθώς  και  ισόρροπης ανάπτυξης σε επίπεδο Κρήτης.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος  Αγίου Νικολάου
                                                                    Δημήτρης Ι. Κουνενάκης