Κουνενάκης προς …πολίτες
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim
Πολίτες του Μεραμπέλλου, Η επόμενη Κυριακή είναι πολύ κρίσιμη για τον τόπο μας, μέσα σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και απαξίωσης. 


Είμαστε μαζί αρκετά χρόνια. Περάσαμε δύσκολα. Διαχειρισθήκαμε  τα προβλήματα με τον Καλλικράτη καθώς και τη  μεγάλη οικονομική κρίση.
Μέσα σ΄αυτήν την στενότητα καταφέραμε να διαχειρισθούμε με σωφροσύνη τα οικονομικά μας παρά τα ελλείμματα που παραλάβαμε, να σχεδιάσουμε και  να εντάξουμε πάρα πολλά έργα και να ετοιμαζόμαστε με νέες μελέτες για το επόμενο κοινοτικό πλαίσιο.
Αναδείξαμε στο κέντρο της δράσης μας την κοινωνική  πολιτική.
Στηρίξαμε τους ανθρώπους, που είναι θύματα της κρίσης, αντισταθήκαμε στην απαξίωση του τόπου μας, στην  προσπάθεια  να μην χαθούν δομές και υπηρεσίες  λόγω των δεσμεύσεων με τους εφαρμοστικούς νόμους.
Προχωρούμε  με μια νέα ομάδα, με  νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες, με νέο όραμα, έχοντας υπόψη μας την πραγματικότητα, με ρεαλισμό, με σχέδιο, με ευθύνη, με συνέπεια και συνέχεια.
Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να διοικήσουμε σ΄ αυτή την κρίσιμη περίοδο με ισονομία, ισοπολιτεία και εντιμότητα για να μπορέσουμε να έχουμε καθαρό πρόσωπο στην κοινωνία μας.
Έχετε απέναντί σας δυο συνδυασμούς με ιστορία στα κοινά.
Δυο πρόσωπα τα οποία έχουν εμπειρία στα τοπικά πράγματα και έχετε και εσείς εμπειρία από τη διαχείρισή τους. Μας γνωρίζετε με το έργο μας, με τη στάση μας, με τα προβλήματά μας, με τα σφάλματά μας, με τις αδυναμίες μας.
Ξέρετε ότι προσπαθήσαμε πολύ και σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Σταθήκαμε με πολύ σοβαρότητα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας  και στις ανάγκες της κοινωνίας μας.
Ξέρουμε επίσης ότι πρέπει να αλλάξουν αρκετά, να ξαναδούμε τις αδυναμίες μας  και να είστε σίγουροι ότι αξιολογούμε τ΄ αποτελέσματα των εκλογών.
Γνωρίζετε επίσης και την πολιτεία του κ. Ζερβού. Ο κ. Ζερβός δεν είναι καινούργιος στα κοινά πράγματα. Ασχολείται επί χρόνια. Το 1999 μέχρι το 2002 ήταν Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου. Η  πολιτεία του, οι συμπεριφορές του, οι πρακτικές του και οι τακτικές του  και τα αποτελέσματά του ήταν τέτοια που ανάγκασαν τότε όλες τις πολιτικές δυνάμεις από την Ν.Δ., την αριστερά και ένα μεγάλο τμήμα του  ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν, να ενωθούν απέναντί του. Αυτό ήταν πρωτοφανές για τον τότε Καποδιστριακό Δήμο.
Συσπειρώθηκαν, συναίνεσαν στο  να συγκροτήσουν ένα συνδυασμό ώστε να αποπέμψουν τον κ.Ζερβό. Και πράγματι αυτό έγινε με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Τότε ο κ. Ζερβός υπέστη μια οδυνηρή ήττα και ήταν ο πρώτος Δήμαρχος που έκανε μια μόνο θητεία και με μια τέτοια διαφορά. Αυτός είναι ο αντίπαλός μας την επόμενη Κυριακή.
Θέλουμε να μας κρίνετε, με την συμπεριφορά μας, την τακτική μας και με τις αδυναμίες μας αλλά  να κρίνετε και τον κ. Ζερβό.
 Έχουμε εντελώς  διαφορετικές προσεγγίσεις  όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης.
Τον πολιτισμό της πολιτικής, την τακτική μας ,την αίσθηση του δικαίου και  της ισονομίας.
Έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις για το τι σημαίνει  δημόσιος χώρος και τη  σχέση μας με την κοινωνία.
Θέλουμε να μας κρίνετε, να τοποθετηθείτε  και να αποφασίσετε για την επόμενη διοίκηση του Δήμου με ευθύνη, ατομική και συλλογική.
Σας καλούμε να προχωρήσουμε μαζί  με συνέπεια, με συνέχεια, με διάλογο, με συναίνεση, με ευαισθησία για τον τόπο μας, για τον Δήμο μας, για την κοινωνία μας ,για το μέλλον μας.
Σας καλούμε να πορευθούμε ΜΠΡΟΣΤΑ.
Για την ατομική  και τη συλλογική μας αξιοπρέπεια  ενάντια στη διαπλοκή, ενάντια στην ακατάσχετη υποσχεσιολογία και στις παρεμβάσεις παραγόντων εκτός του Δήμου που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω.
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος  Αγίου Νικολάου

ΣΤΟΧΟΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

Με  βασικές αρχές
Τη  Διαφάνεια και  την ευθύνη
την Αγωνιστικότητα και τη Συλλογικότητα
Σχεδιάζουμε και διεκδικούμε με τη στήριξη των πολιτών 
1.       Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή
Στους καιρούς της κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, στους καιρούς της επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πλήττονται από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα και μπορούμε να καταστήσουμε προσβάσιμες σε όλους τις δικές μας δομές και να σταθούμε δίπλα τους.
2.       Περιβάλλον- αειφορία
Η Αειφορία είναι το μέλλον της επιβίωσης μας. Είναι ένα σύστημα που σέβεται τη ζωή σε όλες  τις μορφές της και χτίζει ένα καλύτερο κόσμο για όλα τα όντα, αναπαράγοντας την ποικιλομορφία που διδάσκει η ίδια η φύση. Νέος σχεδιασμός της διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων- ανακύκλωση-κομποστοποίηση,  εξοικονόμηση ενέργειας με βιοκλιματικές αναπλάσεις, παρκάκια στις γειτονιές με στόχο το μικροκλίμα και την κοινωνικότητα, εγκατάσταση Α.Π.Ε.μετά από εγκεκριμένο χωροταξικό σχεδιασμό, διαφύλαξη –προστασία φυσικού και ανθρωπογενούς  περιβάλλοντος.
3.       Τουρισμός
Ο σημερινός «πολιτιστικός τουρίστας» είναι αυτός που θέλει να καταλάβει ένα τόπο, που θέλει να νοιώσει την ιστορία του. Θέλει να αισθανθεί ότι ζει μέσα σ’ έναν άλλο πολιτισμό και θέλει την εμπειρία της πολιτιστικής «περιπέτειας
 Προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και επιμήκυνση τουριστικής περιόδου
4.       Υποδομές
Η ποιότητα ζωής των κατοίκων προσδιορίζεται από το περιβάλλον στο οποίο κατοικούν.
Α. Αστικές. Αναβάθμιση και αναδιάρθρωση του κεντρικού πολεοδομικού ιστού των πόλεων Αγίου Νικολάου και Νεάπολης. Αναπλάσεις των οικισμών και ανάδειξη των εξαιρετικών χαρακτηριστικών τους. Αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου και προώθηση των περιοχών της ενδοχώρας.
Β. Γενικές. Οδοποιΐα,  διαχείριση υδάτων-άρδευση-υδρευση, βιολογικοί, λιμάνια-μαρίνες-υδατοδρόμια, συγκοινωνίες.
5.       Πολιτισμός
Ο πολιτισμός περιλαμβάνει τα γράμματα τις τέχνες, τον τρόπο ζωής, τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου, το σύστημα αξιών και τις παραδόσεις. Είναι σημείο αιχμής και η προώθηση καθενός στοιχείου που συμβάλλει στην άνοδο του επιπέδου των πολιτών είναι καθήκον. Κουνδούρειος & Ηλιάκειος Βιβλιοθήκη, Πινακοθήκη, Μουσικά Σύνολα, φεστιβάλ, σύνδεση Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
6.       Αθλητισμός
Δημιουργία ή αναμόρφωση των αθλητικών υποδομών, ορθολογική  διαχείριση των υπαρχόντων και οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων
7.       Παιδεία
Κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων και  συντήρηση των υπαρχόντων, στήριξη του και της ΑΣΤΕΑΝ.
8.       Διοικητική Οργάνωση
 Περαιτέρω εκσυγχρονισμός υπηρεσιών Δήμου, με αποτελεσματικότητα και εσωτερική οργάνωση, που να αξιοποιεί  τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και την περιουσία του Δήμου.
Για ένα Μεραμπέλλο με το βλέμμα Μπροστά, για ένα Μεραμπέλλο με αξιοπρέπεια, για ένα Μεραμπέλλο των ίσων ευκαιριών.

 

anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-11-geseex50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban