in , , , ,

Λουκέτο στα ΚΔΑΠ;

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη για την απειλή «λουκέτου» στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Η ύπαρξη δομών κοινωνικής πρόνοιας, όπως τα ΚΔΑΠ, όσο και η σταθερή και μόνιμη εργασία του καταρτισμένου προσωπικού τους, ειδικά σε περιόδους όπως αυτής, που η χώρα μας βιώνει εργασιακή και κοινωνική ισοπέδωση και βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι ανάγκες είναι τεράστιες και κάθε απώλεια αυτών των δομών καταβυθίζει σε μεγαλύτερη ανέχεια τις οικογένειες.

Τα ΚΔΑΠ, που λειτουργούν ήδη με οριακή χρηματοδότηση και που σήμερα πολλά βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος,  πρέπει να στηριχθούν και να ενδυναμωθεί η λειτουργία τους με επαρκή χρηματοδότηση και εξασφάλιση της συνέχισης της εργασίας του προσωπικού στις υφιστάμενες δομές, ενώ είναι αναγκαία η μετατροπή τους  σε μόνιμες δομές .

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο κλείσιμο και στις απόπειρες ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών μέσω οποιασδήποτε μεθόδου και οποιασδήποτε νεοφιλελεύθερης επιλογής απορρύθμισης και διάλυσης του ελάχιστου πια κοινωνικού κράτους, που τελευταίο ανάχωμα του αποτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει στόχο τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα αποσύροντας το κράτος από την υποχρέωση του στην κάλυψη των τομέων της υγείας & πρόνοιας, της παιδείας, της κοινωνικής πολιτικής.

Είναι απολύτως αναγκαίο, στις σημερινές συνθήκες να μην προχωρήσει καμία περαιτέρω μείωση των πόρων των ΚΔΑΠ στην Κρήτη και σε όλη την χώρα και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να δώσει άμεση λύση στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης.
12.06.14
Το Γραφείο Τύπου