Μαθητές Δημοτικού προσφέρουν τρόφιμα

Μαθητές Δημοτικού προσφέρουν τρόφιμα
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 10-6-xylaki155x49 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim

«Είστε οι καλύτεροι μας γείτονες» έχει πει πολλές φορές ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ Νεκτάριος απευθυνόμενος τόσο της Νεάπολης  που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τον Ι.Ν της Μεγάλης Παναγίας όσο και στους μαθητές του Α’ Δημοτικού που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο του Εκκλησιαστικού πνευματικού κέντρου της.

Ανέκαθεν ο ίδιος έχει μια πολύ καλή σχέση με όλους τους μαθητές οι οποίοι επίσης τον αγαπούν και τον σέβονται. Είναι δε πολλές φορές οι ίδιες οι δράσεις των μαθητών που το αποδεικνύουν αυτό και σε επίπεδο προσωπικής τους αγάπης προς τον ίδιο αλλά και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που κάνει στην κοινωνία ώστε όλοι να βοηθούν όσο μπορούν τους συνανθρώπους τους. 
Οι μαθητές του Α’ Δημοτικού συχνά συγκεντρώνουν τρόφιμα τα οποία προσφέρουν για τις ανάγκες της Στέγης Αγάπης. Αυτό έκαναν ξανά και αφού συγκεντρώθηκαν τα τρόφιμα με τη βοήθεια και τη μεγάλη ανταπόκριση των γονέων του σχολείου, τα παιδιά της Στ τάξης με τη συνοδεία του δασκάλου τους κ. Παπαστεφανάκη επισκέφτηκαν τη Στέγη Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο τους και παρέδωσαν τις τσάντες στον υπεύθυνο ιερέα πατέρα Κωνσταντίνο Περβολαράκη. 
Εκείνος τους υποδέχτηκε με πολλή χαρά και μίλησε στα παιδιά για το έργο της Στέγης και τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν πολλοί άνθρωποι και στην περιοχή.  Τριάντα οικογένειες τροφοδοτούν με φαγητό καθημερινά στη γύρω περιοχή και πολλές κυρίες εργάζονται εθελοντικά για την προετοιμασία του.
 Παρότρυνε τους μαθητές να δείχνουν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους και όποτε τους δίνεται η ευκαιρία να βοηθούν το συνάνθρωπό τους  και τους ευχήθηκε να είναι  καλά με τις οικογένειές τους και να προοδεύουν στη ζωή τους. 
Η ικανοποίηση των παιδιών από την ωραία πρωτοβουλία και το αποτέλεσμά της ήταν ολοφάνερη στα πρόσωπά τους. Είναι δε από πιο καλά μαθήματα τα παιδιά στην ηλικία αυτή να γνωρίζουν ότι με την δική τους βοήθεια και αλληλεγγύη και με τις δικές τους δράσεις βοηθούν και στηρίζουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν ανάγκες μεγαλύτερες και περισσότερες.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ 
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-11-geseex50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban