in , , , ,

Μαντινάδα για την όμορφη Νεάπολη έγραψε ο Ζερβός, video – fotos

«Στην όμορφη Νεάπολη βρεθήκαμε το δείλι του κλήδονα τα έθιμα να θυμηθούμε φίλοι» με την μαντινάδα αυτή που εμπνεύστηκε το βράδυ της Πέμπτης χαιρέτησε την εκδήλωση του ΚΑΠΗ στη Νεάπολη για την εκδήλωση του κλήδονα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.
Με τον ίδιο που δεν μας έχει συνηθίσει σε γραφή 2στοιχων να δηλώνει μεγάλη χαρά που βρέθηκε στην γιορτή αυτή των μελών του ΚΑΠΗ Νεάπολης. «Αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ να θυμηθούμε οι παλιότεροι το πώς γιορτάζαμε τότε που δεν είχαμε πολλούς τρόπους διασκέδασης. Βρίσκαμε τρόπους μέσα από τη θρησκεία και τα έθιμα  να βρεθούμε και να γλεντήσουμε, να τα δείξουμε και στους νέους προκειμένου να κρατήσουν επαφή με τις παραδόσεις και τις ρίζες τους.» είπε.
20160623_195712 kap2
Σε ότι αφορά την δυναμική των ανθρώπων της 3ης ηλικίας είπε ότι είναι ναι με σπουδαία όμως οι αδυναμίες των υπηρεσιών στην παρούσα περίοδο δεν επιτρέπει να έχουν όσα θα έπρεπε. «Δεν μπορούμε δυστυχώς να παρέχουμε ότι οι Δήμοι μπορούσαν προηγούμενα χρόνια, η στελέχωση, σε εργαζόμενους, του ΚΑΠΗ δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, ούτε και οι ανάλογοι  πόροι για να κάνουμε περισσότερα όπως θα θέλαμε.
20160623_200623 kap 1
Η δραστηριότητα του θεσμού των ΚΑΠΗ έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια αρκετά και ευελπιστούμε ότι με την προσφορά των εθελοντών και των ειδικών στελεχών θα έχουμε να καταφέρουμε να επαναφέρουμε σε ικανό βαθμό όλα τα μέλη επάνω και κάτω Μεραμπέλλου ώστε να δώσουμε την δυνατότητα στους συγγενείς μας, γονείς μας παππούδες μας να ζήσουν πιο καλά. Έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν και το θέλουν και οι ίδιοι, το έχουμε ανάγκη και εμείς για να μας μεταφέρουν όσα γνωρίζουν από το χθες.» είπε ακόμα.
20160623_195823
Τα μέλη του ΚΑΠΗ μαζί με τα εγγόνια τους και τα παιδιά τους και την βοήθεια των εργαζόμενων του ΚΑΠΗ  άνοιξαν τον κλήδονα, είπαν μαντινάδες, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί με του συγκρότημα του Δημήτρη Θραψανιώτη και των μαθητών του.


 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ