in , ,

Μετά τις πανελλαδικές τι;

Πέρα από την προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις και την επιπλέον βοήθεια που τα αναγνωρισμένα φροντιστήρια προσφέρουν στους μαθητές οι ιδιοκτήτες τους πολλές φορές κινούνται και στο επίπεδο της ενημέρωσης για την πορεία των παιδιών μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μέσα στα παλίσια αυτά το 2ήεμρο που μας πέρασε ο Σύλλογος Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Λασιθίου διοργάνωσε ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους σε Σητεία Αγίου Νικόλαο και Ιεράπετρα.
 Η ενημέρωση είχε να κάνει με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και  με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος – Το νέο Λύκειο, καλεσμένος και ομιλητής  ήταν ο υποψήφιος Διδάκτορας Α.Π.Θ. και συγγραφέας της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ»  Χρήστος Ταουσάνης. 
Το πρωί της Κυριακής στην κατάμεστη από μαθητές, γονείς αλλά και καθηγητές αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου ο Χρήστος Τσαουσάνης με τρόπο ιδιαίτερα μεταδοτικό και κινούμενος διαρκώς μέσα στην αίθουσα και δίπλα στο ακροατήριο έκανε διαρκώς διάλογο με όλους πάνω στα θέματα του τίτλου της παρουσίασης του.   

«Θέλουμε με αυτές τις συζητήσεις να βοηθήσουμε τα παιδιά στην επιλογή τους σε ότι αφορά την επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων. Συζητάμε για τις πανελλήνιες, τα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών, τις σχολές που έχουν ζήτηση στο προσεχές μέλλον.
 Συζητάμε τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας τόσο στην χώρα μας όσο και έξω από αυτήν ενώ δίνουμε έμφαση και στους γονείς και την οικογένεια διότι διαπιστώνουμε ότι λίγες είναι οι οικογένειες που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες ακόμα και για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού και βέβαια απαντάμε σε απορίες τόσο των μαθητών όσο και των γονέων τους σε θέματα που γνωρίζουμε.» είπε και συμπλήρωσε ότι στόχος ακόμα των δράσεων αυτών είναι να κινηθεί το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και των γονέων ώστε να κινηθούν με βάση τα δικά τους ενδιαφέροντα ακόμα και στο κομμάτι της επιλογής του επαγγέλματος τους.
 «Πάρα πολλά παιδιά βρίσκονται σε σχολές που δεν τους αρέσουν και αυτό σημαίνει ότι στην πλειοψηφία τους θα κάνουν μια δουλειά που εξ αρχής δεν τους άρεσε ενώ από την αρχή έχουν μια εικόνα λάθος για τα τμήματα των σχολών που δεν τους ενδιαφέρουν ενώ είναι πάρα πολλοί οι μαθητές που δεν γνωρίζουν όλες τις σχολές που τυχών θα τους ενδιέφεραν.» είπε ακόμα και τόνισε πως η ενημέρωση είναι πρωταρχικό μέλημα όλων ενώ τόνισε ότι το ενδιαφέρον για την πορεία του κάθε μαθητή στην επιλογή των σπουδών θα πρέπει να ξεκινάει ουσιαστικά από την πρώτη τάξη του λυκείου. 
Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν αλλά και τους φροντιστές του νομού για την πρόσκληση και είπε ότι πάντα θα βρίσκεται στην διάθεση τους για κάθε δυνατή βοήθεια.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ