in , , , , , ,

Με γεύσεις καθαρές βγαλμένες από τον γέροντα ξυλόφουρνο του TERRASSA

Μετά από 2 χρόνια στην Αφρική ο σεφ Κωστής Θεοδωράκης επιστρέφει στον Άγιο Νικόλαο και συναντά τον γέροντα ξυλόφουρνο στο εστιατόριο TERRASSA που βρίσκεται στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ADRAKOS στα Λενικά στον δρόμο για Ελούντα.
 
Ο ίδιος μίλησε  για την εμπειρία του στο Κονγκό και την όρεξη με την οποία έχει επιστρέψει ώστε με βασικά συστατικά τα τοπικά προϊόντα και τις ντόπιες πρώτες ύλες έχει δημιουργήσει μαζί με τους συνεργάτες στην κουζίνα του ένα μενού που βασίζεται στις απλές ξεκάθαρες γεύσεις.
 
Με βάση τα τοπικά προϊόντα και τις πρώτες ύλες παραγωγών του τόπου μας και της ίδια της φύσης το μενού του TERRASSA περιλαμβάνει ότι καλύτερο έχει να μας προτείνει η τοπική Κρητική κουζίνα με συνδυασμούς μεσογειακών προτάσεων. Στην κουβέντα με τον Κωστή  και στην παρουσίας μας στον χώρο της προετοιμασίας των πιάτων έκανε τρομερή εντύπωση όταν κάθε λίγο και λιγάκι τον βλέπαμε να φεύγει από το πάσο της προετοιμασίας των πιάτων και να πηγαίνει πίσω από την αυλή.
«Πάω συνέχεια και κόβω βότανα, δεν χρησιμοποιούμε τίποτα αρωματικό αλλά μόνο βότανα, βότανα της Κρητικής γης, βότανα του τόπου μας όπου δίνουν στις γεύσεις μια μοναδική γεύση με ελαφρύ άρωμα.» Ο ίδιος δε επισημαίνει πως οι γεύσεις δεν θα πρέπει να μπερδεύονται μεταξύ τους  μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουν «Εμείς στηριζόμαστε στην καλή πρώτη ύλη και στον συνδυασμό των γεύσεων που η μία δεν καλύπτει την άλλη ώστε όλοι οι φίλοι μας να ξεχωρίζουν τις γεύσεις και τα αρώματα στα πιάτα μας.» είπε.
Το καλοκαίρι ξεκινά λοιπόν με τις καλύτερες προϋποθέσεις σε μια από τις όμορφες γωνίες του τόπου μας με γεύσεις που μένουν στον ουρανίσκο.
 
16-5--adrakos-9
Η θέα δεδομένη στο πιο όμορφο ίσως μπαλκόνι με τον κόλπο της Ελούντας να ξεδιπλώνεται μπροστά μας έως και την Σπιναλόγκα, με τον ξυλόφουρνο προς τα παρών να ανάβει κάθε Σαββατοκύριακο, μεσημέρι και βράδυ, ενώ είναι στις προθέσεις τους ο γέροντας  ξυλόφουρνος να τους βοηθά ίσως και κάθε μέρα.
16-5--adrakos-3 16-5--adrakos-4 16-5--adrakos-5
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ