Με θέληση και αγάπη για τον …ΑΘΛΟ

Με θέληση και αγάπη για τον …ΑΘΛΟ
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim 2-12-glamour-anim-124x53

Είναι από τις φορές που πραγματικά ο αθλητισμός σε κάνει να ανεβαίνεις πολύ ψηλά, όχι μόνο λόγω της πρόσφατης επιτυχίας της χώρας μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Βραζιλία να περάσει στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά και για εκείνες τις προσπάθειες που κάνουν αθλητές για ένα καλό σκοπό. 

Άνθρωποι καθημερινοί που η αγάπη τους στον αθλητισμό τους ωθεί πολλές φορές να ξεράσουν τα ίδια τους τα όρια και να κάνουν πράξη ζωής αγώνες που προκαλούν τα φώτα της δημοσιότητας και ταυτόχρονα προβάλουν και ενισχύουν οικονομικά κοινωνικές δράσεις. 

Αθλος, λέγεται η πρώτη προσπάθεια ομάδας αθλητών ποδηλατών να διασχίσουν όλη την χώρα από την μια άκρη έως της άλλη ποδηλατώντας ακόμα και στην θάλασσα για να ενισχύσουν τα παιδιά της «Φλόγας». 

Στην περίοδο των τελικών προετοιμασιών η ΑΝΑΤΟΛΗ μιλά πρώτη από όλη την Κρήτη με τον επικεφαλής της προσπάθειας, Θανάση Τσάκλα και παρουσιάζει το βασικό κορμό του συγκεκριμένου άθλου. 

Ο Θανάσης Τσάκλας ήταν ο άνθρωπος αυτός που έκανε πράξη ένα παιδικό του όνειρο, ταξίδεψε στην Ευρώπη με ένα ποδήλατο, με στόχο να ενισχύσει οικονομικά την “Κιβωτό του Κόσμου”, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στη φροντίδα παιδιών που ζούσαν παραμελημένα, εγκαταλελειμμένα, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς γονείς. 

15 Χώρες σε 30 μέρες. Ξεκίνησε την 1η Αυγούστου του 2011 από τη Βενετία και ολοκλήρωσε τη διαδρομή στη Θεσσαλονίκη 30 Αυγούστου 2011. Ο Άθλος θα ξεκινήσει από το Ορμένιο της Θράκης και θα τερματίσει στη Γαύδο μας – 1.000 μίλιαγια τα παιδιά της Φλόγας και μαζί του θα 
είναι ακόμα ο Απόστολος Τσάκλας και η Ελένη Λυγερού ενώ θα υποστηρίζονται και από ακόμα 8 άτομα σε στεριά και θάλασσα.

«Ξεκινάμε στις 10 Αυγούστου και θα τερματίσουμε στις 21 Αυγούστου Θεού θάλλοντος και καιρού επιτρέποντος για πρώτη φόρα στην Ελλάδα, από το Ορμένιο Έβρου στη Γαύδο (από το βορειότερο στο νοτιότερο σημείο της Ελλάδας) με ποδήλατο για την ενίσχυση του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “ΦΛΟΓΑ”. Η προσπάθεια μας περιλαμβάνει ποδηλασία – ορειβασία – μαραθώνιος –και διάπλους για τα παιδιά της Φλόγας.»   

Το πρόγραμμα από  μόνο του είναι απαιτητικό με τους ανθρώπους που θα το διανύσουν να βάζουν πάνω ακόμα και από τις ίδιες τους τις δυνάμεις τον σκοπό της προσπάθειας τους που δεν είναι άλλο από το να στηρίξουν παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη όχι μόνο την οικονομική στήριξη αλλά ακόμα και την ίδια την επαφή μα την κοινωνία. 

Ο ίδιος καλεί όσους θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια τους και να πουν μια καλή κουβέντα για αυτήν μέσα από το διαδίκτυο στην σελίδα του άθλου στο face book  και αν τους δουν κάπου στο δρόμο απλά να τους χειροκροτήσουν. Θέλω μέσα από την φιλόξενη ΑΝΑΤΟΛΗ να πω πως οι δυνάμεις των ανθρώπων είναι τεράστιες, η θέληση μας το ίδιο και δεν θα πρέπει να σταματάμε να κυνηγάμε το όνειρό  μας και να στηρίζουμε τους δίπλα μας με κάθε τρόπο και μέσο.» είπε. 

Ο Άθλος ξεκινά στις 10 Αυγούστου τα μεσάνυχτα η εκκίνηση από το Ορμένιο με ποδήλατα για το Λιτόχωρο.

Στις 13 Αυγούστου η ομάδα του ΑΘΛΟΥ και οι φίλοι που θα βρίσκονται μαζί τους, δίνουν ραντεβού στις 6:00 το πρωί στη θέση Γκορτσιά για την Ορειβασία του Ολύμπου και τα μεσάνυχτα αναχώρηση με ποδήλατα για τον Μαραθώνα.

Στις 15 Αυγούστου τα μεσάνυχτα η εκκίνηση της κλασσικής διαδρομής του Μαραθωνίου Αθηνών και αμέσως μετά αναχώρηση με τα ποδήλατα για την Πούντα Λακωνίας. Στις 17, 18 και 19 Αυγούστου θα γίνει ο διάπλους με εκκίνηση από το λιμάνι της Πούντας (Ακρωτήρι Μαλέας) με προορισμό τα Χανιά και στη συνέχεια ποδηλασία μέχρι τα Σφακιά.

Στις 21 Αυγούστου θα γίνει ο διάπλους Χώρα Σφακίων – Γαύδος.

Ο Διάπλους θα γίνει παντός καιρού, με την τοποθέτηση του ποδηλάτου πάνω σε ατομική φουσκωτή πλωτή σχεδία (τύπου φουσκωτού καταμαράν) η οποία λειτουργεί με ποδηλατοκίνηση και με μέγιστη ταχύτητα τα 10 χλμ. την ώρα.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
  
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban