in , , , ,

Με πολλά πύρινα μέτωπα αντιμέτωποι οι Πυροσβέστες στην Κρήτη!

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από νωρίς το μεσημέρι οι Πυροσβέστες στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων και συγκεκριμένα στον Αχεντριά. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν 4 οχήματα με 10 πυροπσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου.
Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική επιχειρεί στο χωριό Ίνια αλλά και στο Λαράνι όπου εκεί το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγαλύτερο. Στη μάχη έχουν ριχτεί 10 οχήματα με 28 πυροσβέστες.
Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο κ. Γιάννη Μαραγκάκη, στις συγκεκριμένες περιοχές θα γίνουν εξονυχιστικές έρευνες καθώς όπως λέει “από τις 24 του Απριλίου έως σήμερα τα περιστατικά πυρκαγιών στα γύρω χωριά ξεπερνούν τα 30“, γεγονός που αυξάνει τις υποψίες των Πυροσβεστικών Αρχών για ενδεχόμενο εμπρηστικών ενεργειών. “Εχει ενεργοποιηεί το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εμπρησμού” λέει ο κ. Μαραγκάκης ο οποίος συμπληρώνει πως η φωτιά σε Λαράνι και Ίνια ήταν ανησυχητική όμως ευτυχώς οι πυροσβέστες τα κατάφεραν πριν εξαπλωθεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής ο απολογισμός από τις φωτιές που καίθνε σε διάφορα σημεία είναι ο εξής:
70 στρέμματα έκτασης κάηκαν στον Αχεντριά,
7 στρέμματα στη Θέρισσο Χανίων και 100 τετραγωνικά μέτρα στην Ιεράπετρα από φωτιά που “έγλειψε” kai μία αποθήκη και ένα στρέμμα στο Μελισουργείο Χανίων.
Πληροφορίες για ομολογία στο Ασκύφου
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, στο Ασκύφου Χανίων, το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής έχει ήδη εντοπίσει ένα άτομο το οποίο φέρεται να ομολογησε πως ευθύνεται για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα.
ekriti.gr