in , , , ,

Με τρόπο απλό κάνουν πολύτιμη δουλειά

Το Σάββατο παραμονή της γιορτής της Μητέρας τα μέλη και οι φίλοι του Αθλητικού Ποδηλατικού Ομίλου Νεάπολης έκαναν μια όμορφη φυσιολατρική- θρησκευτική εκδρομή!

 «Ξεκινήσαμε από την πλατεία Νεάπολης περάσαμε τα ιστορικά μοναστήρια των Κρεμαστών και Κουφής Πέτρας συνεχίσαμε για Νίσπιτα και καταλήξαμε στο Βιγλί όπου και παρακολουθήσαμε τον εσπερινό για την γιορτή της Μητέρας. 
Κάναμε την αρτοκλασία μας και στο τέλος ο πολιτιστικός σύλλογος Βολισμένης μας κέρασε ρακή και μεζέ. Τους ευχαριστούμε, μέσα από την καρδιά μας, πολύ για την φιλοξενία.» είπαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ περιγράφοντας μια πραγματικά πανέμορφη εξόρμηση τους στο τόπο μας τα μέλη του ΑΠΟΝ αλλά και οι φίλοι τους από το αντίστοιχο ποδηλατικό σύλλογο του Αγίου Νικολάου «μαντράκι». 
Η διαδρομή που μόλις πριν διαβάσατε είναι μια εξαιρετική ευκαιρία με τον ίδιο τρόπο να νοιώσει κανείς στις μυρωδιές και να μυρίσει τα αρώματα του Επάνω  Μεραμπέλλου με ένα τρόπο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, που είναι το ποδήλατο. 
25 περίπου ποδηλάτες σε μια τους εξόρμηση από αυτές που συνηθίζουν να κάνουν δείχνουν το πόσο εύκολα μπορεί η πρωτοβουλία τους αυτή να παίξει παράγοντα καθοριστικό στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού για την ενδοχώρα της περιοχής μας. Χωρίς κανένα προσωπικό – οικονομικό όφελος τους αυτό που θέλουν ακόμα καλύτερα να κάνουν είναι το ίδιο που κάνουν για τους εαυτούς τους στον ελεύθερο χρόνο τους. 
Θέλουν όχι απλά να γνωρίσουν τον τόπο τους αλά να προσελκύσουν και το ενδιαφέρον και άλλων από παντού ώστε να εκμεταλλευτεί τις όμορφες διαδρομές, τα τοπία, τα μνημεία και την φύση της περιοχής με τρόπο καθαρά εναλλακτικό και απόλυτα συνδεδεμένο με τον σεβασμό του ίδιου του περιβάλλοντος. 
«Μπορούμε να κάνουμε το χόμπι μας και την ενασχόληση μας με το ποδήλατο εργαλείο προώθησης του ίδιου μας του χώρου, να δείξουμε όσα μερικοί δεν γνωρίζουν και να τους προκαλέσουμε να τα γνωρίσουν. Μόνο κέρδος συνολικά για την περιοχή μας μπορεί να έχει μια τέτοια δράση που γίνεται καθαρά εθελοντικά από τον ΑΠΟΝ τα μέλη και τους φίλους του.» είπαν ακόμα. 
Αν με τον τρόπο αυτό σκέφτονται και όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι και φορείς, που υπάρχουν αρκετοί με τον ίδιο τρόπο σκέψης και δράσης, τότε ένας καλύτερος συντονισμός όλων μπορεί να φέρει αποτελέσματα που κανείς δεν θα πίστευε ότι θα μπορούσαν να προκύψουν.
φωτο Αντώνης Γιαλελάκης
κείμενο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ