in , ,

Μια ακόμα “επιχείρηση” σταμάτησε τη λειτουργία της – Χειροπέδες σε τρεις για 7 κιλά χασίς!

Συνελήφθησαν, τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, στο Ρέθυμνο

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, περισσότερα από 7 κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (23.09.2016) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 45, 42 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες (23.09.2016) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αφού εντοπίστηκαν ο 42χρονος με τον 35χρονο, πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 45χρονου και στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου στις οικίες και των τριών ημεδαπών, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 7.380 γραμμάρια κάνναβης,
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• 6 κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου προέκυψε ότι ο 42χρονος με τον 35χρονο με τη χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων ιδιοκτησίας τους, μετέφεραν και αποθήκευαν στο κατάστημα του 45χρονου ποσότητες κάνναβης και στη συνέχεια τις διοχέτευαν στην αγορά του Ρεθύμνου.

Οχήματα κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο 45χρονος στερείτο απαιτούμενης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος από την αρμόδια Αρχή.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.