in , , ,

Μια Ελένη για τον Δήμο Ιεράπετρας

Την πρόθεση της να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Ιεράπετρας ανακοίνωσε η Ελένη Βλάση.
Θυμίζουμε ότι η κα Βλάση ήταν υποψήφια στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Στο βιογραφικό της αναφέρει:
Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα. Ο πατέρας μου κατάγεται από το Μεραμπέλλο και η μητέρα μου από την Σητεία (Αρμένους), όπου διατηρώ συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς.

Είμαι Δημοσιογράφος και τακτικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.. Είμαι επίσης μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ (EDN European Documentary Network). Από το 1985 έως το 1992 εργάστηκα ως δημοσιογράφος στο εξωτερικό (Γαλλία, Καραϊβική, Μαρόκο, Ιορδανία, Ισπανία, Βέλγιο). Στην Ελλάδα εργάζομαι από 1996 μέχρι και σήμερα, ως δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης, παρουσιάστρια πολιτικοκοινωνικών εκπομπών και ειδικός συνεργάτης εκπομπών έρευνας (στα κανάλια: ALTER5, ALTER, EXTRA, MEGA, EPT1).

Το 2011 προβλήθηκαν εκπομπές έρευνας μου στο Kontra Channel. Παράλληλα ασχολούμαι με την σκηνοθεσία και παραγωγή ντοκιμαντέρ στην εταιρία ICONS World. Ντοκιμαντέρ μου έχουν λάβει μέρος στο 1ο, στο 8ο και 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (Δημήτρης Λιαντίνης, Ντομίνικα, Γουαδελούπη.).

Το τελευταίο μου ντοκιμαντέρ, «Ο Τόπος που Δακρύζουν οι Θεοί», που έλαβε μέρος στο 13ο διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2011 (είναι μια πραγματεία για την ζωή των λεπρών της Σπιναλόγκας 1904 – 1957) προβλήθηκε και έγινε διάσημο σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάνοντας τον γύρο του κόσμου σε 12 χώρες. Από το 2001 μέχρι και σήμερα εργάζομαι ως δημοσιογράφος στη εφημερίδα Βραδυνή.

Ασχολούμαι με τα κοινά από το 1985. Έχω διατελέσει αιρετό μέλος και στη συνέχεια γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Ιεράπετρας. Εξελέγην επίσης και διετέλεσα μέλος του Τ.Ο.Ε.Β. Ιεράπετρας.
Όσον αφορά την κοινωνική μου προσφορά είμαι μέλος του συνδέσμου Ανθρώπων με Ειδικές ανάγκες και Παραπληγικών(Α.Μ.Ε.Α).

Είμαι μέλος του Κέντρου Ερευνών Ρίζες στην Αθήνα, του οποίου υπήρξα υπεύθυνη παρουσίασης και δημοσίων σχέσεων του Διεθνούς Συνεδρίου, που έγινε στο πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Είμαι επίσης μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας.

Oμιλώ άπταιστα Γαλλικά και Αγγλικά και χειρίζομαι ηλεκτρονικό υπολογιστή. Χόμπυ μου είναι η ζωγραφική και έχω λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Γαλλία και στη γενέτειρα μου την Κρήτη.