in , , , , ,

"μια φορά και έναν καιρό… κυνηγώντας ένα θησαυρό" video – fotos.

…γράφει η Μαρία Κασωτάκη.
 
Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου –  Πνευματικό κέντρο Ευαγγελίστριας
 
Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Διαβάζοντας τον θα σκεφτόταν ο αναγνώστης ότι είναι ένας συνηθισμένος ναός, όπου τον επισκεπτόμαστε ίσως για ένα τάμα, μία προσευχή, για μία βάφτιση, γάμο ή ακόμα και για να οδηγήσουμε κάποιον στην τελευταία του κατοικία. Δεν είναι όμως έτσι γιατί ο Πατήρ Γεώργιος Τζάβλας με την βοήθεια του Θεού και του αείμνηστου Σεβασμιοτάτου κηρού  Νεκταρίου Μητροπολίτη Πέτρας κ’ Χεροννήσου, είχαν ένα στόχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε. Να δημιουργήσουν εκεί στον ναό Πνευματικό Κέντρο- Τμήμα Νεότητας χώρους να απασχολούνται παιδιά. Να στεγάσει τα όνειρα τους με πολλές δραστηριότητες.
14 5 16 eyagg 2
Όπως είναι αθλήματα πινγκ πονγκ, ποδηλασία, ζωγραφική, μουσική σε χορωδιακά σύνολα, θεατρικές ομάδες κ’ καλλιτεχνικές δημιουργίες. Επίσης λειτουργεί χώρος βιβλιοθήκης, χώρος παρακολούθησης ταινιών κ’ χώρος που μπορούμε να αφήσουμε είδη ένδυσης για κάποιο συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη.
Τους τελευταίους μήνες έχουν προστεθεί νέες δράσεις στο Πνευματικό  Κέντρο Ευαγγελίστριας όπως Σχολή Γονέων σε θέματα που ήταν επιλογή των γονέων.
Ενημέρωση των παιδιών από ειδικούς στα θέματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν από μικρά τα επαγγέλματα.
Επίσης μία νέα και πολύ ενδιαφέρουσα δράση είναι η έκδοση του περιοδικού Ευ(ν) . Ευ= καλό, αγαθό –ν: Περιοδικό νέων, αυτή είναι η έννοια του συγκεκριμένου τίτλου. Ξεκίνησε το πρώτο τεύχος έκδοσης του ,τον Ιανουάριο του 2016 ,ασχολείται μια ομάδα νέων συγγραφέων που είναι παιδιά της ενορίας .Που έχουν οράματα ,όμορφες σκέψεις και δίψα για ζωή. Υπεύθυνος έκδοσης είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος Τζάβλας Γεώργιος κ’ εκδίδεται στο Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλεως του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Όπως με πληροφόρησε ο Π. Γεώργιος Τζάβλας έχουν ήδη κυκλοφορήσει 4 τεύχη, είναι μηνιαίο κ’ υπάρχουν σημαντικοί στόχοι να καθιερωθεί κ’ να δώσει στους αναγνώστες πολλά και ενδιαφέρον θέματα.
14 5 16 eyagg 4
Λίγο πριν ξεκινήσουν τα παιδιά τις σχολικές εξετάσεις κ’ πριν κλείσουν τα σχολεία, οργανώνεται από την ομάδα του Πνευματικού Κέντρου γιορτή λήξης.
Η φετινή γιορτή είχε θέμα ¨μια φορά και έναν καιρό… κυνηγώντας ένα θησαυρό¨.
Έγινε στις 13/5/2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:30-20:00.
Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν  στον προαύλιο χώρο του ναού. Έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους από Νήπιο έως και Γυμνάσιο. Η κάθε ομάδα είχε δικό της όνομα όπως Επίμονοι, Υπομονετικοί, Πρόθυμοι, Ταπεινοί, Δυνατοί, Ελπιδοφόροι. Τα παιδιά περνούσαν από διάφορους σταθμούς για να βρουν τον Κρυμμένο Θησαυρό. Όπως Καλλιτεχνικά, Θεατρικό Παιχνίδι, Μουσική, Κατηχητικό, Πινγκ Πονγκ, Ναός και Παιχνίδι Παρατηρητικότητας.
14 5 16 eyagg 3
Ο Κρυμμένος Θησαυρός βρέθηκε από την ομάδα των Υπομονετικών κ’ η αμοιβή ήταν δροσιστικές εκπλήξεις από παγωτά και φρουτοχυμούς που απόλαυσαν τα παιδιά με πολύ χαρά. Κλείνοντας την πολύ όμορφη κ’ ενδιαφέρουσα εκδήλωση ο Π. Γεώργιος Τζάβλας μίλησε  στα παιδιά κ’ ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του Πνευματικού Κέντρου, τον κάθε ένα ξεχωριστά για την εθελοντική δουλειά που προσφέρουν όλο αυτόν τον καιρό κ’ βγαίνει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.
Ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη όλοι μαζί δώσανε ευχές για Καλό Καλοκαίρι. Αυτό που έχω να πω εγώ με την δική μου ματιά είναι ότι αξίζουν στον Π. Γεώργιο Τζάβλα κ’ στους συνεργάτες του Πνευματικού Κέντρου πολλά μπράβο, για το πολύ σημαντικό έργο τους σκορπώντας χαμόγελα, μόρφωση κ’ ξενοιασιά. Ευτυχώς είναι αρκετοί και είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο το ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν εθελοντισμό.!!!


                                                                     ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ