in , , , , ,

Μονόδρομος οι εξαγωγές.

Άφησε το τιμόνι, μετά από τρία χρόνια, όπως άλλωστε το είχε δηλώσει από την αρχή,  του Οργανισμού Προώθησης των Ελληνικών Εξαγωγών ο Άλκης Καλαμπόκης ο οποίος παραιτήθηκε κάνοντας τον απολογισμό των τριών αυτών ετών που μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει από μπροστά του. 

Αν και ο ίδιος δεν αρέσκεται να προβάλει το έργο του κάποια πράγματα που αφορούν την διοίκηση του οργανισμού από τον ίδιο είναι  ευδιάκριτα σε όλους όσους ασχολούνται με το θέμα της ανάπτυξης των εξαγωγών. 

Στα τρία αυτά χρόνια, άλλαξαν υπουργοί, πρωθυπουργοί, πρόεδροι και γραμματείς χωρίς όμως η θέση του ίδιου να ενοχληθεί από την στιγμή που ήταν γνωστό της πάση ότι το έργο του απέδειξε καρπούς στην ενίσχυση των εξαγωγών της χώρας οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματικά εκτοξευτεί. 

Ο ίδιος μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗείπε ότι έκανε αυτό που είχε δεσμευτεί να κάνει  από την αρχή, να ολοκληρώσει την συμμετοχή του στον οργανισμό για 3 χρόνια και στην συνέχεια να αποσυρθεί από την στιγμή που ουδέποτε είχε φιλοδοξίες για παραμονή στην δημόσια διοίκηση. 

Ο οργανισμός μετά από μια πολυετή χρήση με ζημιές κατάφερε να ανορθωθεί και να γίνει κερδοφόρος  δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για τις εξαγωγές στην χώρα πλέον. «Έκανα τον κύκλο μου και επιστρέφω στην Κρήτη για μόνιμη απασχόληση με την δουλειά μου και τον σύνδεσμο των εξαγωγέων στο νησί από όπου και ξεκίνησα και θέλω εκ νέου να υπηρετήσω ξανά με αγάπη και αφοσίωση. 

Στον σύνδεσμο των εξαγωγέων της Κρήτης έχουμε εκλογές στις 15 του μήνα και με την ευκαιρία καλώ όλα τα μέλη να συμμετάσχουν στις διαδικασίες. Το έργο στον σύνδεσμο των εξαγωγέων πρέπει να συνεχιστεί και αυτό για να γίνει με επιτυχία χρειάζεται να συμμετάσχουν όλοι. 

Η Κρήτη άλλωστε είναι η περιφέρεια που πραγματικά στην χώρα έχει πρωτοπορήσει στον τομέα των Ελληνικών εξαγωγών  ενώ έχει δείξει και αποδείξει στην παγκόσμια αγορά ότι όταν γίνεται σωστό μάρκετινγκ με το αναπτυξιακό μοντέλο να παίρνει σάρκα και οστά.» είπε ενώ σε ότι έχει να κάνει με το έργο του συνδέσμου τόνισε ότι έγινε κατορθωτό ο επαγγελματίας της Κρήτης να ενημερωθεί με εγκυρότητα για το πώς θα μπορέσει το προϊόν του να φτάσει στην άλλη άκρη της γης και να έχει επιτυχία όχι μόνο σαν παρουσία αλλά κυρίως να έχει πωλήσεις και καλή εμπορική εικόνα στις ξένες αγορές. 

«Οι εξαγωγές είναι μονόδρομος μέσα στην κρίση που περνάμε και έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όσους μπορούμε ώστε να καταφέρουν χωρίς μεγάλες δυσκολίες να εξάγουν τα προϊόντα της Κρήτης μας.» είπε δηλώνοντας περήφανος που τόσοι πολλοί επαγγελματίες, εταιρίες και ομάδες παραγωγών  από την Κρήτη τα έχουν καταφέρει. 

Τόνισε δε ότι σε αυτή την προσπάθεια βοήθησαν τόσο η περιφέρεια όσο και τα εμπορικά επιμελητήρια της Κρήτης και όλοι μαζί έχουν καταφέρει να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον τομέα των εξαγωγών από την Κρήτη κάνοντας στην ουσία την περιφέρεια Κρήτης περιφέρεια μοντέλου μίμησης σε άλλες περιοχές.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ