in , , , , ,

"Μπορούμε εαν θέλουμε να κάνουμε την Κρήτη καλύτερη απο την Μαγιόρκα."

Εκμεταλλευόμενοι την παρουσία στην περιοχή μας για τις ανάγκες του ποδηλατικού γύρου της Κρήτης του αντιπρόεδρου της Ελληνικής ποδηλατικής ομοσπονδίας, συντοπίτης μας καταγόμενου από τη Νεάπολη, Νώντα Σαρρή, η ΑΝΑΤΟΛΗ τον ρώτησε αν μπορεί η ποδηλασία να γίνει αγαπημένο άθλημα των κρητικών και να φιλοξενούνται στο νησί αγώνες μεγάλου επιπέδου.

 Ο ίδιος πεπεισμένος μετά την παρουσία και την άψογη διοργάνωση του αγώνα στην ανατολική Κρήτη είπε ότι μετά το πέρας του πρέπει όλοι μαζί να συνεκτιμήσουν όλα τα αποτελέσματα που βγήκαν από την διοργάνωση. 
«Στις επαφές μας με όλους τους φορείς, τόσο με την Περιφέρεια Κρήτης  όσο και με όλους τους Δήμους του νησιού αυτό που θέλουμε να περάσουμε σαν μήνυμα ώστε να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος, πέρα από προεκλογικές αναγγελίες και τοπικισμούς, να δούμε ενιαία σαν Κρήτη την ανάπτυξη του αθλήματος. 
Μπορεί η Κρήτη που έχει και το κλίμα, και τους δρόμους αλλά και τους ανθρώπους να ξεπεράσει ακόμα και την Μαγιόρκα που έχει ανθήσει οικονομικά τα τελευταία 30 χρόνια και από την ανάπτυξη της ποδηλασίας. 6.000 ποδηλάτες ετήσια πηγαίνουν εκεί σε αγώνες χωρίς να υπολογίζουμε τους τεχνικούς τους φίλους και τους συγγενείς, οπότε όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τα μεγέθη. 
Εμείς σαν τόπος και πιο μεγάλος είμαστε και έχουμε και καλύτερο κλίμα και εγκαταστάσεις φιλοξενίας, αυτό όμως που δεν έχουμε και πρέπει να το δουλέψουμε είναι ο συγκρητισμός. 
Είναι να εργαστούμε όλοι από κοινού για το κοινό καλό του νησιού μας, να δούμε επιτέλους την Κρήτη σαν ΚΡΗΤΗ και όχι σαν Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά . Σε περιόδους κρίσης που όλοι μας θέλουμε την ανάπτυξη, ορίστε ακόμα ένας τρόπος ώστε να έχουμε κόσμο για αθλητισμό ποδηλάτου σε όλη την διάρκεια του χρόνου. 
Οι προσπάθειες μας άλλωστε κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση της γενικότερης ανάπτυξης του νησιού με βάση τον αθλητισμό, και μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε.» είπε ο κ. Σαρρής και ουσιαστικά έριξε το γάντι σε όλους τους φορείς του νησιού για να αποκτήσουμε μια Κρήτη φιλόξενη και στο τομέα του αθλητικού τουρισμού.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ