in , , , ,

Να βρεθούμε δίπλα στους ποδηλάτες.

«Να βρεθούμε κοντά στους αθλητές και να τους χειροκροτήσουμε δείχνοντας σεβασμό στην προσπάθειας τους και αναδεικνύοντας την φιλοξενία του τόπου μας.» είπε μεταξύ άλλων στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ξένος σε ότι αφορά τον ποδηλατικό γύρω Κρήτης.

 Είπε ότι πρόκειται «για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στο άθλημα της ποδηλασίας στην Κρήτη και στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά. Ο αγώνας θα προβάλλει τουριστικά το νησί, και βοηθά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Θα συμμετέχουν αθλητές από 7 Ευρωπαϊκές χώρες και 6 Ελληνικές ομάδες από τις τοπικές ενώσεις Μακεδονίας, Αθήνας, Κρήτης, και Δυτικής Ελλάδας». 
Η ποδηλασία που είναι το αγαπημένο άθλημα πολλών χωρών της Ευρώπης έρχεται να κάνει μια σημαντική παρουσία και στην περιοχή μας οργώνοντας την Κρήτη μέσα από τον αγώνα αυτό που έγινε πριν από 20 χρόνια τελευταία φορά στο νησί μας. 
«Θυμάμαι σαν παιδί τον κόσμο που είχε βρεθεί στους δρόμους από όπου είχε περάσει αυτός ο αγώνας και μου έχει μείνει στο μυαλό το πάθος των αθλητών και η χαρά που εισέπρατταν από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες μας.» είπε ακόμα.
 Από την περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου θα περάσει το 1ο ετάπ την  Πέμπτη 3/4/2014, συνολικής απόστασης 112 χλμ ξεκινώντας από την Σητεία – Ιεράπετρα Πρίνα,  διασταύρωση δεξιά προς Κρούστα, Κρούστας, Κριτσά,  Μαρδάτι, Κόμβος Aγίου Νικολάου, Κόμβος προς οδό Καμάρας (περιφερειακή οδός) , αριστερά για Νεάπολη,  οδός Πλατάκη, Σουπερμάρκετ Μολυμπάκη, κόμβος – ευθεία, διασταύρωση ευθεία για Ηράκλειο, παλαιά Εθνική Οδός, δεξιά προς Λίμνες – Ηράκλειο, Λίμνες – αριστερά, Νικηθιανό – ευθεία, Νεάπολη – αριστερά προς πλατεία, ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ – Πλατεία – άγαλμα με τον πρώτο αθλητή να φτάνει κατά τις 12.30, σύμφωνα και με το πρόγραμμα που η αστυνομία έχει εκδώσει.   
Την Παρασκευή θα διεξαχθεί το 2ο απόστασης 149 χιλομέτρων από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου – Μάλια – Χερσόνησος – Καστέλι – Πύργος – Αρχάνες – Ηράκλειο ,με την διαδρομή εκκίνηση από Άγιο Νικόλαο στις 9 το πρωί  προς Ηράκλειο από παρκινγκ λιμανιού Αγίου Νικολάου, Ακτή Ιωσήφ Κουνδούρου – γέφυρα δεξιά, Ακτή Στυλιανού Κουνδούρου, κυκλικός κόμβος – οδός Μίνωος, αριστερά  Οδός Σαμαράκη – οδός Γνώσεων, Εμμανουήλ Πλατάκη, Οικισμός Ξηρόκαμπος – παλαιά Ε.Ο. Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου,  Λίμνες – αριστερά, Νικηθιανό – ευθεία, Νεάπολη – ευθεία, Παναγιά Κεραγωνιώτισσα, διασταύρωση Λατσίδα δεξιά, διασταύρωση Βραχασίου – Μιλάτου δεξιά, Βραχάσι, διασταύρωση για Σίσσι ευθεία, διασταύρωση με παλαιά Ε.Ο.  δεξιά Αρχαιότητες Μαλίων ….  
«Οι διοργανωτές θέλουν να αποφύγουν την κίνηση του αγώνα από το Εθνικό δίκτυο για πολλούς και διάφορους λόγους ενώ η προβολή του τόπου μας θεωρείται δεδομένη από την στιγμή που τον αγώνα θα ακλουθούν τηλεοπτικά δίκτυα και δημοσιογράφοι.»  είπε ακόμα ο κ. Ξένος. 
Σε ότι αφορά την ετοιμασία του τερματισμού στη Νεάπολη ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύ
μβουλος για θέματα Νεάπολης,  Δημοσθένης Μεθυμάκης είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι ο συντονισμός είναι ικανοποιητικός ενώ στην πλατεία της πόλης ήδη έχει, σε συνεργασία με το τοπικό Α.Τ διευθετηθεί ο χώρος και που θα γίνει τι.   
«Με χαρά θα υποδεχτούμε τους αθλητές και τις ομάδες των συνοδών και θέλουμε σαν τοπική κοινωνία να το δείξουμε  αυτό. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο στην διάθεση μας ώστε να ετοιμάσουμε επιπλέον πράγματα όμως έστω και έτσι είμαι σίγουρος ότι οι ομάδες θα αποχωρήσουν με μια πολύ καλή ανάμνηση από τον τόπο μας.» είπε. 
Στην εκδήλωση της απονομής το μεσημέρι περίπου στις 13.30 θα πραγματοποιηθεί μια μικρή γιορτή με ύφος παραδοσιακό  και σύντομοι χαιρετισμοί.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ