“Να σπάσουμε τα δεσμά της Ε.Ε.”

“Να σπάσουμε τα δεσμά της Ε.Ε.”
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim 2-12-glamour-anim-124x53
Ο λαός να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να φέρει τα πάνω-κάτω…του Βασίλη Παπαδόπουλο, υποψήφιος περ. σύμβουλος Λασι΄θιου με την Λα

Όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή και των άλλων αστικών κομμάτων, προβάλλουν ψευτοδιλήμματα για να αποπροσανατολίσουν το λαό, να εγκλωβίσουν εργατικές – λαϊκές συνειδήσεις στον ευρωμονόδρομο.

Η συγκυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει το δίλημμα της πλουτοκρατίας, «σταθερότητα ή περιπέτεια», σαν δίλημμα του λαού. Η σταθερότητα που προβάλλουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερότητα στην εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και στην προώθηση νέων, ακόμη πιο άγριων, για την αύξηση της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, προβάλλει τα διλήμματα «Μέρκελ ή Ελλάδα – ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνια» για να αθωώσει την ΕΕ και την ελληνική αστική τάξη.Εμφανίζονται λάβροι κατά της Μέρκελ και της «νεοφιλελεύθερης» πολιτικής της, που δήθεν επιβάλλει στην ΕΕ, για να κρύψουν ότι τα μνημόνια διαρκείας τα έχουν συμφωνήσει όλες οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών – μελών, κεντροδεξιές και κεντροαριστερές (όπως αυτή του Φρανσουά Ολάντ που διαφήμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ).

Πολλά μαζεμένα κάλπικα για το λαό διλήμματα. Για να συγκαλύψουν το πραγματικό δίλημμα: Με το κεφάλαιο, την ΕΕ και το δικό τους δρόμο ανάπτυξης, η ενάντιά τους;

Τα αντεργατικά μέτρα

Η προεκλογική περίοδος αξιοποιείται από τα Ευρωενωσιακά όργανα, τις κυβερνήσεις και τα άλλα κόμματα του ευρωμονοδρόμου για τη διαμόρφωση και την προώθηση νέων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το τελευταίο επί Ελληνικής Προεδρίας, αναμένεται να συζητήσει την ενδιάμεση ανασκόπηση της αντιδραστικής Στρατηγικής «Ευρώπη 2020». Θα χαράξει, δηλαδή, τη νέα φάση της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης, ενιαία, ενάντια στους εργαζόμενους στα κράτη – μέλη της ΕΕ, που θα κληθούν να επικυρώσουν οι πολιτικοί εκφραστές του κεφαλαίου και στο Ευρωκοινοβούλιο, επικαλούμενοι τη δήθεν νωπή «δημοκρατική νομιμοποίησή» τους.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Με δεδομένη την στήριξη όλων των κομμάτων στην ΕΕ (πλην βεβαίως του ΚΚΕ), όποιος θα λάβει «νωπή λαϊκή εντολή», δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που του επιβάλλει η Κομισιόν; Για τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και των κάθε λογής δορυφόρων της (ΑΝ.ΕΛ – ΛΑ.Ο.Σ – Ελιά – Ποτάμι – ΔΗΜ.ΑΡ  κλπ) είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο!

Ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει; Θα πάει κόντρα στην ΕΕ την οποία με νύχια και με δόντια στηρίζει και υπερασπίζεται ή θα συνεχίσει το παραμύθι της κακιάς Μέρκελ η οποία είναι η κάθε αυτού εκφραστής του καπιταλιστικού οικοδομήματος που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση;

Γιατί ΚΚΕ, γιατί ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο εργαζόμενος λαός, που έχει ματώσει από την αντιλαϊκή λαίλαπα, θα εξακολουθήσει να πληρώνει ακριβά την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό πρέπει να τιμωρήσει σκληρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης του κεφαλαίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τον ΣΥΡΙΖΑ που τον θέλει μαντρωμένο στον ευρωμονόδρομο για να αυγαταίνουν τα κέρδη των «υγιών επιχειρηματιών». Τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, τους χειροκροτητές και τις παραφυάδες της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, είτε εμφανίζονται ως θολό «Ποτάμι», είτε ως «Ελιά», Ανεξάρτητοι Έλληνες ή ΔΗΜΑΡ. Να απομονώσει τη φασιστική οργάνωση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής που είναι το μαντρόσκυλο του καπιταλιστικού συστήματος.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η ενίσχυσή του παντού, στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές μπορεί να δώσει δύναμη στο λαό. Γιατί το ΚΚΕ, οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης,  δεν έχουν δεσμεύσεις απέναντι στην πλουτοκρατία και τις ενώσεις της. Γιατί αποκαλύπτει την αλήθεια για την αντιλαϊκή στρατηγική και το χαρακτήρα της ΕΕ. Για να οργανώνει έγκαιρα και αποτελεσματικά την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Γιατί αγωνίζεται να δυναμώσει η αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική γραμμή πάλης της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ, η μόνη ικανή να φέρει αποτελέσματα, να αποσπάσει κατακτήσεις, να καθυστερήσει μέτρα, να φέρει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για τη νίκη της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για την κατάκτηση της Εργατικής – Λαϊκής Εξουσίας, που θα βάλει τέλος στην κυριαρχία των μονοπωλίων, θα λυτρώσει τον εργαζόμενο λαό από τα δεσμά της ΕΕ και το χρέος της πλουτοκρατίας, θα τον αναδείξει κυρίαρχο του πλούτου που παράγει και του ανήκει.

Η εργατική τάξη, από την ίδια της την εμπειρία, έχει μπροστά της μιαν αλήθεια: Ότι μόνο μια πολιτική δύναμη χτυπά ανοιχτά και καθαρά τον αντίπαλο. Μόνο το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις και για να καταδειχτεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα, αλλά και για να υπάρξουν ανάσες ανακούφισης για τους χτυπημένους, με οργάνωση της πάλης για το επίδομα ανεργίας, για να αντιμετωπιστεί η καταστολή, για να μπορέσει η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση στην πορεία για την αποδέσμευση από την ΕΕ, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με λαϊκή εξουσία.

Για να υπάρξει πραγματική ανάκτηση απωλειών, πρέπει να χτυπηθεί ο αντίπαλος. Για να χτυπηθεί ο αντίπαλος χρειάζεται αντίστοιχο κίνημα με τέτοιον προσανατολισμό και άρα χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για να ‘ναι δυνατός ο λαός. Το ισχυρό ΚΚΕ είναι η δύναμη του λαού, που μπορεί να ορθωθεί απέναντι στους εμπόρους του φόβου και της ελπίδας, που συναγωνίζονται για το επίπεδο στο οποίο θα βρίσκεται η μιζέρια την επομένη των εκλογών. Απέναντι και σ’ αυτούς που μιλάνε για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή για γενίκευση της συμπίεσης των μισθών προς τα κάτω.

Χρειάζεται ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρεια με εκλογή περισσότερων αγωνιστών συμβούλων που θα μπουν μπροστά στην υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών.  

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να πολεμήσει το εμπόριο ελπίδας που επιχειρείται γύρω από «την ανάπτυξη και την έξοδο στις αγορές» και την καλλιέργεια της αυταπάτης ότι ο καπιταλισμός δε θα έχει ξανά κρίση «γιατί τώρα βάλαμε μυαλό, γιατί κάναμε τις αναγκαίες αναπροσαρμογές».

Ψηλά λοιπόν το κεφάλι! Με τη γροθιά σφιγμένη στον αγώνα – με το γαρίφαλο και το σφυροδρέπανο στην κάλπη! 

Βασίλης Παπαδόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ.
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban