in , , ,

Νοστιμιές απο το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγ. Νικολάου

Μύρισε όλη η γειτονιά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγίου Νικολάου για ακόμα μια φορά από τις νοστιμιές του εργαστηρίου της μαγειρικής.

 Οι μαθητές υποδέθηκαν μια πολύ καλή τους φίλη και μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους δημιούργησαν μια πραγματικά παραδοσιακή συνταγή που πολλά χρόνια τώρα συνοδεύει συχνά το τραπέζι μας ενώ είναι και από τους αγαπημένους μεζέδες των επισκεπτών της. 
Ο χαρακτηρισμούς του γαστριμαργικού οργασμού καθόλου μα καθόλου δεν είναι υπερβολικός ακόμα και για τις απλές καθημερινές συνταγές και γεύσεις της περιοχής μας, της Κρήτης μας. Κολοκυθοανθοί και αμπελόφυλλα, περίμεναν υπομονετικά με την σειρά τους, να γεμίσουν με το πλούσιο μείγμα – μια πανδαισία χρωμάτων – και να εξελιχθούν σε απίστευτης νοστιμιάς και απόλαυσης του ουρανίσκου, ντολμαδάκια. Κρεμμύδι φρέσκο, κρεμμύδι ξερό, ντομάτα, καρότο, πατάτα, κολοκύθι, αλάτι, πιπέρι, όλα τα υλικά που εύκολα κανείς μπορεί να τα έχει στο δικό του σπίτι ενώ κάποια από αυτά, αρίστης ποιότητας, αφθονούν και στην περιοχή μας. 
Η διάθεση όλων αρκετή με τα πειράγματα να δίνουν και να παίρνουν και να κάνουν την διαδικασία μια μικρή γιορτή γεμίζοντας δύο μεγάλες κατσαρόλες από λιχουδιές που εξαφανίστηκαν στην συνέχεια σε χρόνο dt.
 Είναι από τις φορές που εύκολα, αν θέλει, μπορεί να καταλάβει κανείς την σπουδαιότητα του έργου που παράγεται στο ΕΕΕΕΚ της πόλης του Αγίου Νικολάου με την περίσσια αγάπη που έχουν η διεύθυνση και οι καθηγητές του να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των μαθητών αυτών ώστε να καταρτιστούν ανάλογα και αν ολοκληρώσουν με επιτυχία την μάθηση τους ώστε βγαίνοντας να είναι σε θέση να εργαστούν. 
Το σημαντικότερο όλων είναι οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ δεν διαφέρουν σε τίποτα από όλους τους άλλους και σαν κοινωνία έχουμε χρεός να συνεχίζουμε και να στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται σε αυτό το σχολειό. 
Το πρωί της Δευτέρας θα δούμε τους μαθητές του ΕΕΕΚ και τους καθηγητές τους σε παραλία της πόλης να πράττουν ότι όλοι μας θα έπρεπε να κάνουμε όποτε μπορούμε. Δράσης περιβάλλοντος η επόμενη κίνηση τους και απλά ας τους μιμηθούμε.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ