in , , , ,

Ξέχασαν το ΘΧΠΛ εκτός οργανισμού

Αναστάτωση επικράτησε χθές το μεσημέρι στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων του νομού στον Άγιο Νικόλαο, καθώς στο έγγραφο με τις παρατηρήσεις επί του σχεδίου Οργανισμού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης η μονάδα που λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο, δεν υπάρχει πουθενά. 

Με λίγα λόγια στο νέο οργανισμό που ετοιμάζεται για τις ενοποιημένες πλέον μονάδες κοινωνικής πρόνοιας του νησιού το ΘΧΠΛ δεν εμφανίζεται πουθενά  αν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν κάνει τις προτάσεις τους σχετικά. 

Οι ίδιοι ενημέρωσαν σχετικά όλους τους τοπικούς φορείς και τους βουλευτές καθώς διαβλέπουν μια τάση «εξαφάνισης» της μονάδας που είναι ο οικονομικός αιμοδότης λόγω την άριστης οικονομικής της κατάστασης όλων σχεδόν των μονάδων πρόνοιας στην Κρήτη. 

Τους εξόργισε δε το γεγονός ότι σε προφορική επικοινωνία με το Υπουργείο τους είπαν ότι ανήκει η μονάδα στο γραφείο προστασίας του παιδιού Λασιθίου πρώην Παιδόπολη, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία η γεν γραμματέας του Υπουργείου κ Μπέκου τους ενημέρωσε ότι θα παραστεί στο Επαρωγή 4, όπως μας είπε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Αφορδακός. Από τους πρώτους που έφτασαν στο ΘΧΠΛ ήταν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός ο οποίος και σαν παλιός πρόεδρος έδειξε την ευαισθησία του ενώ τηλεφωνικά ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή και ο κ. Κουνενάκης.  

Οι εργαζόμενοι που κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα κατάφεραν τελικά να μιλήσουν με τον υφυπουργό εργασίας βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη ο όποιος είχε ήδη επικοινωνήσει με την κα. Μπέκου. «Τίποτα δεν είναι οριστικό και τελικό, υπάρχει ένα εξόφθαλμο λάθος στο προσχέδιο το οποίο άμεσα θα ζητήσω να διορθωθεί.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο ίδιος ενώ θα έχει συνεργασία το πρωί σήμερα με την κα. Μπέκου για να διασαφηνιστεί από ποιόν έγινε ένα τόσο σοβαρό λάθος και γιατί.  

Οι εργαζόμενοι κρατούν στάση αναμονής και περιμένουν τις εξελίξεις επί του θέματος έως το μεσημέρι και αναλόγως θα πράξουν στην συνέχεια ενώ έχουν σαν σκοπό να ενημερώσουν σχετικά και όλους τους συγγενείς των περιθαλπομένων.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ