Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των εργαζόμενων του ΕΟΤ σε όλη την Ελλάδα

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των εργαζόμενων του ΕΟΤ σε όλη την Ελλάδα
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 10-6-xylaki155x49 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim

Με τον πιο έμπρακτο τρόπο δήλωσαν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους εργαζόμενους του ΕΟΤ σε όλη την Ελλάδα οι βουλευτές μέλη της ΕΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.


Τη συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΤ στην Αθήνα χαιρέτησαν ο βουλευτής Β’ Αθήνας Απόστολος Αλεξόπουλος και ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής, στο πλευρό των εργαζόμενων της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Τουρισμού Μιχάλης Κριτσωτάκης, ενώ σε συγκέντρωση φορέων του τουρισμού και των εργαζομένων στην ΠΥΤ Κέρκυρας παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.
Η αναμενόμενη επετειακή καμπάνια για τη συμπλήρωση 100 χρόνων ελληνικού τουρισμού από την υπουργό Τουρισμού συνοδεύεται από ένα νομοσχέδιο, που βρίσκεται στη διαβούλευση και αποτελεί «ταφόπλακα» για έναν από τους μακροβιότερους δημόσιους φορείς και στυλοβάτη του τουρισμού στη χώρα εδώ και 87 χρόνια.
Με ένα νομοσχέδιο καταρτισμένο τόσο στο σύνολο όσο και στα  επιμέρους άρθρα του με προχειρότητα επιχειρείται η πλήρης αποδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΟΤ, αφήνοντας ορθάνοιχτο το δρόμο για παράλληλες απολύσεις έμπειρου και καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού.
Ήδη από το νόμο 4179/2013 του προηγούμενου Αυγούστου, είχε αρχίσει να διαφαίνεται η αποδιοργάνωση της τουριστικής πολιτικής και η παράδοση επιμέρους κομβικών δημόσιων πολιτικών στους ιδιώτες, σύμφωνα με την μνημονιακή επιταγή για κλείσιμο δημοσίων φορέων – ακόμα και εκείνων που βοηθούν στην τουριστική ανάπτυξη, που συνεισφέρει περίπου το  18 % του ΑΕΠ της Ελλάδας. 
Ο ΕΟΤ έχει υπάρξει σταθερό σημείο αναφοράς, με συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία για να ασκεί δημόσια τουριστική πολιτική και να  εξασφαλίζει την  ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη σε όλη τη χώρα, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, τις αρχιτεκτονικές υποδομές και τα παραδοσιακά χωριά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στην βίαιη διάλυση του ΕΟΤ και τη δήθεν «αναδιάρθωση» των υπηρεσιών του, καθώς αυτή δεν προσανατολίζεται προς τη λειτουργική ενδυνάμωση του Δημοσίου, αλλά στην οριζόντια ισοπέδωση του για χάρη της πολιτικής εξοικονόμησης δημόσιων δαπανών και την απαλοιφή του δημόσιου χαρακτήρα της τουριστικής πολιτικής. Η συνύπαρξη υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ μπορεί να είναι εφικτή μέσα σε ένα ενιαίο πλαίσιο λήψης αποφάσεων, χωρίς αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες. Υπερασπιζόμαστε τις δομές που έχουν διαχρονικά προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και κυρίως, υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων.
25.02.2014
Το Γραφείο Τύπου

 

anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-11-geseex50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban