in , , , ,

Οι μαθητές του Γυμνασίου Νεάπολης γιόρτασαν γράφοντας το δικό τους βιβλίο.

Με την   2η Απριλίου να έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου δόθηκε μια αφορμή να οργανωθούν και να πραγματοποιηθούν μια σειρά δράσεων που σκοπό θα έχουν την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και της καλής σχέσης των νέων με το βιβλίο.

  Στο Γυμνάσιο Νεάπολης, λοιπόν , οργανώθηκε μια πρωτότυπη δράση: έπειτα από τη διεξαγωγή ενδοσχολικού διαγωνισμού για τη συγγραφή διηγήματος , με ελεύθερο θέμα , αξιοποιήθηκαν τα έργα των μαθητών και προέκυψε το βιβλίο « Τα Διηγήματά μας» .   
Η καθηγήτρια Κατερίνα Γαλανάκη που οργάνωσε τη συγκεκριμένη δράση και επιμελήθηκε το βιβλίο δήλωσε: « Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην ζωή που είναι μαγικές. Μια από αυτές είναι, όταν ένας εκπαιδευτικός βλέπει τους μαθητές του να μεταμορφώνονται σε συγγραφείς. Πιστεύουμε ακράδαντα στις δημιουργικές δυνάμεις που κρύβουν  μέσα τους οι έφηβοί μας και στο μεράκι τους . 
Χάρη σ΄ αυτά τα  δύο δημιουργήθηκε το βιβλίο αυτό, με το οποίο θελήσαμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι, ώστε να συμβάλλουμε, έστω και στο ελάχιστο, στη δημιουργία, στο χτίσιμο, αν προτιμάτε μιας όμορφης σχέσης  του εφήβου με την ανάγνωση, με το βιβλίο, με τη γνώση.» είπε. 
Ξεφυλύζωντας αυτό το μοναδικό βιβλίο ξεκινάς την ιστορία για τους ιππότες του γαλαζοφέγγαρου, μια μικρή αγωνίστρια, ένας ποδηλατικός αγώνας, μια απρόσμενη έκπληξη, οι απογοητεύσεις που έκρυβε  η ζωή μιας έφηβης, η ιστορία ενός μετανάστη αλλά και ένα ανεκπλήρωτο όνειρο θα σας κρατήσουν συντροφιά και θα επιχειρήσουν να σας ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων, εκεί όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν, εκεί όπου τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα…Άλλωστε σχεδόν πάντα όταν ο αναγνώστης διαβάζει ένα βιβλίο δημιουργεί στο νου του την δική του πραγματικότητα. 
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη συγγραφική  ομάδα των μαθητών του σχολείου , που αποτελείται από τους: Γιάννη Τζιρβελάκη, Ειρήνη Μαμαλούκου, Λίτσα Σφακιανάκη, Μανόλη Πρινιωτάκη, Παντελίνα Τσιχλή, Άγγελο Βασιλόπουλο και  Ράνια Χαλκιαδάκη. 
Οι μαθητές έκαναν τώρα στην αρχή στην δημιουργία μέσω της συγγραφής και το μέλλον είναι όλο μπροστά τους ώστε να γράψουν ξανά και ξανά, σίγουρα όμως θα θυμούνται την πρώτη τους φορά και δεν πρόκειται να ξεχάσουν τους εκπαιδευτικούς που τους έδωσαν το ερέθισμα ώστε να το ξεκινήσουν.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ