in ,

Οι πολύχρωμοι ογκόλιθοι στην έρημο της Νεβάδα που θα σας ενθουσιάσουν![PICS]

Λίγο πιο έξω από το Λας Βέγκας, ο καλλιτέχνης Ugo Rondinone δημιούργησε ίσως το πio εκπληκτικό γλυπτό που έχετε δει πρόσφατα, με το όνομα “Seven Magic Mountains”. Πρόκειται για μια ομάδα πέτρινων πολύχρωμων συμπλεγμάτων, που κάθε επισκέπτης της μεγάλης αυτής πόλη πρέπει να θαυμάσει από κοντά. Βρίσκεται στην έρημο της Νεβάδα, μισή ώρα από το κέντρο του Βέγκας και μέσα στην πλήρη απομόνωση, μοιάζει με πύργους από παιδικά τουβλάκια, σε τεράστιο μέγεθος. Φυσικά, ο τόπος που η κατασκευή υπάρχει δεν είναι τυχαίος, καθώς ο λόγος που τα γλυπτά βρίσκονται στην φύση είναι για να αποτελέσουν μια πηγή έμπνευσης και σκέψης, ονειροπόλησης και ψυχαγωγίας.


Οι πύργοι, που χρειάστηκαν 5 χρόνια για να ολοκληρωθούν, έχουν ύψος περίπου 9-10 μέτρα και οι πέτρες από τις οποίες αποτελούνται είναι κολλημένες η μια πάνω στην άλλη, ενώ το σχήμα τους, ακολουθεί τις φυσικές μορφές που είναι γνωστές σαν γήινες πυραμίδες ή hoodoos και που συχνά συναντιούνται σε περιοχές με νεκρή γη ή λεκανοπέδια. Βέβαια, το σχήμα που αυτό το καλλιτέχνημα έχει προέκυψε τυχαία, καθώς ο Rondinone πρώτα βρήκε τους βράχους και τους έβαψε και μετά έψαξε για το πως θα τους τοποθετήσει και όπως είπε, ήταν σαν να παίζει με Lego. Σκοπός του έργου, φαίνεται πως είναι να βοηθήσει τους επισκέπτες του Βέγκας να συνδυάσουν την αχαλίνωτη διασκέδαση με λίγη τέχνη, αντικαθιστώντας την βαβούρα και τρέλα της πόλης με την ησυχία και την απομόνωση της ερήμου.

To “Seven Magic Mountains”, είναι έργο τέχνης βασισμένο στην ισορροπία και τα χρώματα, στην αντίθεση της ερήμου και των φώτων της πόλης. Πρόκειται για μια δημιουργία με πνευματικούς στόχους προς τους θεατές, όπως το να τους συγκλονίσει, αλλά και ανάγει την σκέψη τους σε ένα δεύτερο επίπεδο. Για όσους ενδιαφέρεστε να το δείτε και από κοντά, να ξέρετε ότι θα εκτεθειμένο για δύο χρόνια και παρακαλείστε πολύ να μην προσπαθήσετε να σκαρφαλώσετε σε αυτό, ούτε να το βανδαλίσετε.

e-radio.gr