in , , , ,

Οι πρώτοι των πρώτων απαντούν…

Bελημβασάκη-Kοκολακη Θεονύμφη ή Έφη από τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην πόλη» με 960 ψήφους και ο Καστελλιανάκης Κωνσταντινος με 830 ψήφους από τον συνδυασμό του «Σύγχρονου Δήμου» ήταν οι πρώτοι των πρώτων στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που διεκδικούν την διοίκηση του Δήμου Αγίου Νικολάου για τα επόμενα 5 χρόνια.

Και οι δύο ήταν υποψήφιοι στην Δημοτική Κοινότητα της Νεάπολης, είναι η πρώτη τους φορά που εμπλέκονται στα κοινά από την θέση σε όργανο της αυτοδιοίκησης ενώ και οι δύο είναι νέοι άνθρωποι. 
Η μεν Έφη έχει μεγαλώσει στον Άγιο Νικόλαο και έχει παντρευτεί από τη Νεάπολη ενώ ο Κώστας έχει μεγαλώσει στη Νεάπολη και έχει παντρευτεί από τον Άγιο Νικόλαο. 
Θέσαμε και στους δύο λίγες ώρες πριν τον επαναληπτικό γύρο των εκλογών στον οποίο οι συνδυασμοί τους διεκδικούν την πρώτη θέση και άρα την διοίκηση του Δήμου κοινές ερωτήσεις και ζητήσαμε τις απαντήσεις τους.
Ερωτήσεις: “Πως νοιώθεις για το αποτέλεσμα που σε φέρνει πρώτο σε ψήφους στο συνδυασμό σου, πως το χαρακτηρίζεις, τι περιμένεις στον 2ο γύρο και ποιες οι πρώτες σου προτεραιότητες σαν νέος δημοτικός σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο»

Εφη Βελημβασάκη. 
“Είμαι πολύ συγκινημένη από το αποτέλεσμα του 1ο γύρου των εκλογών. Είναι αληθινά πρωτόγνωρα τα συναισθήματα που νιώθω. 
Ο κόσμος με τίμησε με την ψήφο του και εύχομαι να φανώ αντάξια τους. Από την μια μεριά το είχα στο περίπου υπολογίσει το αποτέλεσμα των ψήφων μου, λόγο του ότι έκανα έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα με μια σωστή ενημέρωση όσο μπορούσα στο δικό μου κοινωνικό – οικογενειακό περιβάλλον όσον αφορά την ψηφοφορία. 
Προέρχομαι για όσους δεν με ξέρουν (και ίσως τους προκάλεσε έκπληξη το αποτέλεσμα) απο μια τίμια και σωστή οικογένεια χωρίς προστριβές άδικες με κανέναν. Έχω έναν αξιοσέβαστο Σύζυγο δίπλα μου που η καταγωγή του είναι η Νεάπολη που την αγαπά και που με στήριξαν οι άνθρωποι στο έπακρον και έναν Πατέρα και μία Μητέρα που και από την μεριά τους έκαναν τον δικό τους αγώνα για το παιδί τους. Επίσης πολλούς καλούς φίλους (και μέσα από τον συνδυασμό μας) που με στήριξαν. 
 
Είμαι κάτοικος Αγίου Νικολάου (με καταγωγή από τις Βρύσσες του πάνω μιραμπέλλου) εδώ και 30 χρόνια περίπου όπου μεγάλωσα και συνεχίζω να διαμένω εδώ. Αυτό που κατάλαβα σήμερα από τον κόσμο( και από το αποτέλεσμα και των άλλων συνδυασμών υπέρ των νέων προσώπων) που με στήριξε είναι ότι δεν μετράνε πλέον μόνο οι καταξιωμένοι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους το λεγόμενο “μέσον”, δεν ψήφισαν με κομματικά πιστεύω αλλά ψήφισαν με το “Πιστεύω και Ελπίζω σε αυτά τα νέα παιδιά και πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να παλέψουν για το μέλλον τους (μας) και για τα παιδιά μας”. 
Θέλω να επισημάνω βεβαίως ότι μας είναι απαραίτητοι και οι παλιοί άνθρωποι με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους να σταθούν δίπλα μας. 
Από την άλλη μεριά μου ήταν έκπληξη και τους ευχαριστώ πολύ  παρ’ όλο που άκουγα πολλά παράπονα και λάμβανα την μεγάλη απογοήτευση τους και την άρνηση για την κατάθεση του ψήφου τους παρ΄ ‘ολα αυτά μου το έδειξαν σε πράξεις με το αποτέλεσμα αυτό, κάτι στο οποίο θέλω να πετύχω και εγώ από την μεριά μου, για να τους αποδείξω όσο μπορώ ότι ΟΛΟΙ μαζί πρέπει ν
α προσπαθήσουμε για το καλύτερο!
Αισθάνομαι πιο υπεύθυνη για αυτά που πρέπει να γίνουν. Εύχομαι ο θεός να μας δώσει την δύναμη και το κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες-εποχές και να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη τους, να συνεχίσουμε αποτελεσματικά, πιο ενωμένοι από ποτέ για το συμφέρον του προικισμένου τόπου μας.”
Κώστας Καστελλιανάκης. 
“Tο  αποτέλεσμα των εκλογών του Α¨ γύρου που με φέρνει πρώτο σε προτίμηση σταυρούς στο συνδυασμό Σύγχρονος Δήμος ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Ασφαλώς με ικανοποιεί και με χαροποιεί αλλά παράλληλα με επιφορτίζει με την ευθύνη και την υποχρέωση να σεβαστώ και να τιμήσω και εγω με τη σειρά μου την ψήφο των ανθρώπων που με τίμησαν μ αυτήν.”                                                                              
-Πώς χαρακτηρίζεις το αποτέλεσμα, τι περιμένεις στον 2ο γύρο και ποιες είναι οι πρώτες σου προτεραιότητες σαν νέος δημοτικός σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο
Ε.Β “Για μένα σχεδόν αναμενόμενο. Ο νυν Δήμος είχε κουράσει και απογοητεύσει αρκετούς πολίτες. Ο κόσμος ήθελε την αλλαγή, την ανανέωση, ήθελε αυτό “το κάτι άλλο”, κάτι πιο φρέσκο, νεανικό, δημιουργικό και συνάμα πιο ανθρώπινο. 
Έναν Δήμο που να έχει προτεραιότητα την καθημερινότητα του πολίτη με ότι αυτή περιλαμβάνει χωρίς διακρίσεις. Για τον 2ο γύρο των εκλογών περιμένω ξανά και παρακαλώ την στήριξη του κόσμου. 
Με αφορμή αυτήν την ερώτηση θέλω να στείλω ένα σημαντικό μήνυμα: 
Να πάνε όλοι να ψηφίσουν και να φέρουν με την ψήφο τους την αλλαγή που τόσο χρειάζεται (ειδικά το ξεχασμένο Πάνω Μιραμπέλο) εάν θέλουν να αλλάξει προς το καλύτερο ο τόπος μας. Εμείς παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας και το καθαρό κοινωνικό πρόσωπο μας. Η τελική επιλογή είναι τώρα δικιά σας.”
Προτεραιότητα και δικαίωμα μου και ως πολίτης είναι να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο που γεννηθήκαμε, στον τόπο που τόσο πολύ αγαπάμε και μας αξίζει να ζούμε μέσα σε αυτόν αξιοπρεπώς να τον βλέπουμε να προοδεύει για ένα ζωντανό, καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θα αγωνιστώ λοιπόν για τον Άνθρωπο και την Αξιοπρέπεια του και για το συμφέρον και το καλό της περιοχής μας.”
Κ.Κ “Το συνολικό αποτέλεσμα δεν είναι όσο ικανοποιητικό περιμέναμε. Ασφαλώς η παρουσία πολλών υποψηφίων σ όλους τους συνδυασμούς και η μάχη του σταυρού έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος αυτού. 
Στο  Β΄ γύρο περιμένω όχι μόνο καλύτερο αλλά νικηφόρο αποτέλεσμα αφού πιστεύω ότι ο κόσμος πιο ψύχραιμα θα λάβει υπόψη του και θα αξιολογήσει  σωστά παρ όλα τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω Καλλικράτη: 
Α) Τον τρόπο διοίκησης με διαφάνεια και νομιμότητα από ένα δήμαρχο που απέχει πολύ από διοίκηση προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που διεκδικεί και τώρα ψήφο και που οι παρατυπίες και οι παραλείψεις της ταλαιπωρούν αλλά και πληρώνονται ακόμα και σήμερα από το δήμο και άρα από τους δημότες. 
Β)τα υπό εκτέλεση έργα αλλά και αυτά που μελετούνται  ή  έχουν ανατεθεί
 Γ)την καλή οικονομική  κατάσταση του δήμου μέσα στη γενικευμένη κρίση που οι περισσότεροι δήμοι έχουν προβλήματα. 
Πιστεύω λοιπόν το νικηφόρο αποτέλεσμα να μου δώσει τη δυνατότητα αφού ενημερωθώ λεπτομερώς να διεκδικήσω στο νέο δημοτικό συμβούλιο(σεβόμενος όπως και αρχικά είπα την ψήφο που δόθηκε) αλλά και να απαιτήσω  επίμονα την επίλυση προβλημάτων προτείνοντας λύσεις εφικτές και εφαρμόσιμες  που θα δρομολογούνται και θα  υλοποιούνται με την συναίνεση και την σύμπραξη όλων 
Ακόμα να προσπαθήσω να γεφυρώσω αποστάσεις που νομίζω ότι δεν υπάρχουν αλλά κάποιοι αβασάνιστα καλλιεργούν.
Προτεραιότητα μου λοιπόν να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό. Να βοηθήσω στην επίλυση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα  των δημοτών. 
Προτεραιότητα  η πολύ και καλή δουλειά. Νομίζω ότι μόνο σκύβοντας το κεφάλι, δουλεύοντας με ζήλο, κρατώντας χαμηλούς τόνους αλλά και προσπαθώντας επίμονα θα ικανοποιηθεί και μια προτροπή που αναρτήθηκε προχθές στο προφίλ μου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τον μικρό μου αδερφό: 
Kωστή, έγραφε: αφοσιώσου τώρα ΚΑΙ κάνε τις σκέψεις σου πράξεις ώστε να μην αποδειχθούν στείρες κ έτσι ν ανταμειφτείς εσύ και να ευχαριστήσεις αυτούς που σ εμπιστεύθηκαν.”
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ