in , , ,

Οι ΤΑΔΕ παρουσιάζουν αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, video

Μετά το πολύ καλό αφιέρωμα των ΤΑΔΕ που έγινε στον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο η εθελοντική αυτή ομάδα των ντόπιων καλλιτεχνών επιστρέφει με ακόμα μια εξαιρετική δουλειά, ένα ακόμα ξεχωριστό αφιέρωμα σε μια μεγάλη μορφή του Ελληνικού τραγουδιού, τον Μάνο Λοΐζο.

 

Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί σε δύο συναυλίες σήμερα το βράδυ στο ΡΕΞ στον Αγιο Νικόλαο και την Κυριακή το βράδυ στο σινέ ΔΡΗΡΟΣ στη Νεάπολη. Η ΑΝΑΤΟΛΗ μίλησε με τον Νίκο Τζωρτζη και Παναγιώτη Χουλιάρα, μέλη του βασικού κορμού των ΤΑΔΕ για το αφιέρωμα αυτό. Καταλάβαμε ότι για μια ακόμα φορά το σύνολο αυτών των ανθρώπων που συμμετέχουν στους ΤΑΔΕ αλλά και όσοι συνεργάζονται μαζί τους, βάζουν πολύ αγάπη και έννοια σε αυτό που κάνουν ώστε το αποτέλεσμα να είναι το ιδανικότερο για όλους όσους βρεθούν στις συναυλίες τους.

 

«Η κινητήρια δύναμη της ομάδας μας, της μουσικής αυτής παρέας είναι δικοί μας άνθρωποι που  ζουν στον τόπο μας, που γνωρίζουν το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα  της περιοχής μας και που μπορούν με τις γνώσεις του να υπηρετούν αυτό που τόσο πολύ αγαπούν.» σχολίασε ο Νίκος Τζώρτζης ενώ ο Παναγιώτης Χουλιάρας του οπίου ήταν και πρόταση να γίνει το αφιέρωμα αυτό είπε πως οι ΤΑΔΕ έχουν κοινές μουσικές βάσεις και περιεχόμενο και αυτό τους δένει σαν σχήμα. Συμμετέχουν ακόμα πλιν του Παναγιώτη Χουλιαρα στο τραγούδι και στην κιθάρα και του Νίκου Τζώρτζη στα κείμενα και στην παρουσίαση, στην ομάδα των ΤΑΔΕ, μπουζούκι και τζουρά ο Αντώνης Κουμπανάκης, ο Γιώργης Τσιχλής μπαγλαμά τζουρά και τραγούδι, η Ξανθούλα Πορφυράκη στο τραγούδι και στην κλασσική κιθάρα,  μπάσο τραγούδι Μιχάλης Πάγκαλος,  στην ηλεκτρική κιθάρα συμμετέχει ο Σάββας Δημιτριάδης, στο μπάσο ο Έβρος Μιχαϊλίδης, πλήκτρα Θωμάς Οικονόμου, τύμπανα ο Στέφανος Σηφουνάκης, Μανόλης Πάγκαλος κρουστά.

 

Η επιλογή των κομματιών που θα παρουσιαστούν αφορούν δείγματα μέσα από τα την μεγάλη δουλειά που έχει κάνει ο Μάνος Λοίοζος τραγούδια του οποίου έχουν πραγματικά σημαδέψει σημαντικές στιγμές της νεότερης ιστορίας της χώρας μας.

 

Η επιλογή τους δεν ήταν καθόλου τυχαία ενώ το δέσιμο τους πραγματικά έχει γίνει με τρόπο περίτεχνο από την ομάδα των ΤΑΔΕ ώστε να παρουσιαστούν όλα τα σημεία της πορείας του σημαντικού αυτού δημιουργού.

 

Τα έσοδα ξανά θα δοθούν για την ενίσχυση του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου ενώ η συμμετοχή στην συνδιοργάνωση του συλλόγου των εργαζομένων του ΓΝΑΝ επιβεβαιώνει ότι τα έσοδα από τα μόλις 5 ευρώ του εισιτηρίου θα διατεθούν για πολύ καλό σκοπό.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ