Οχι ξανά των Καλοχωριανών.

Οχι ξανά των Καλοχωριανών.
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim

Παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η προγραμματισμένη λαϊκή συνέλευση στο Καλό Χωριό και καταγράφηκε για άλλη μια φορά η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής ως προς τον σχεδιασμό για το προωθούμενο προς κατασκευή τμήμα του ΒΟΑΚ Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή. 
Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη προβλέπει την κατασκευή κοιλαδογέφυρας και ενδεχόμενο τμήμα επιχωμάτωσης που θα διασχίζει τον κάμπο του Καλού Χωριού διαχωρίζοντας τους δύο οικισμούς Πύργου και Αρνικού, ενώ οι κάτοικοι προτείνουν ο νέος δρόμος να περάσει πίσω από τα δύο χωριά.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχ. Σγουρός ενημέρωσε τον κόσμο για τις εξελίξεις ύστερα και από την επίμαχη γνωμοδότηση της επιτροπής περιβάλλοντος και χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, συζήτηση στην οποία είχε παραστεί αντιπροσωπεία από το Δήμο Αγίου Νικολάου και στην οποία κατέθεσε υπόμνημα με την αντίθεση του δήμου και της τοπικής κοινωνίας για τον τρόπο που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το έργο.


Εκτός από την πολύ μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει, δημιουργεί μείζον πρόβλημα στους οικισμούς Αρνικού, Πύργος και Ίστρον, τους οποίους διασχίζει ο δρόμος, διασπώντας τη μεταξύ τους ενότητα, ενώ καταστρέφει μεγάλο μέρος της γεωργικής γης.


Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του Καθηγητή Μανόλη Καβουσανού, Διευθυντή του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Ηρακλείου, Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου, που παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια το θέμα. Όπως είπε, η λύση που επιδιώκεται να επιβληθεί ουσιαστικά ισοδυναμεί με την απόλυτη καταστροφή της περιοχής.


Ν.Τ.

www.anatolh.com

anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-11-geseex50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban