Ο ήρωας της Νεάπολης, της Μάνδρας, της Kρήτης της Ελλάδας, video – fotos

Ο ήρωας της Νεάπολης, της Μάνδρας, της Kρήτης της Ελλάδας, video – fotos
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim 2-12-glamour-anim-124x53

Τιμή στην ήρωα Ζερβονικόλα απέδωσαν οι εκπρόσωποι από τον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας και από τον Δήμο Αγίου Νικολάου το πρωί της Κυριακής στην προτομή του που βρίσκεται στον Δημοτικό κήπο της Νεάπολης.

Αμέσως μετά την θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεάπολης οι αντιπροσωπείες από τους δύο Δήμους κατευθύνθηκαν στην προτομή του ήρωα που βρίσκεται δίπλα από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στον Δημοτικό κήπο της Νεάπολης όπου ο αρχιμανδρίτης της ΙΜΠΧ π. Τίτος Ταμπακάκης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη του στρατηγού Νικολάου Ρόκκα ή Ζερβονικόλα. 
Αμέσως μετά κατέθεσαν στεφάνι   ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, ο Δήμαρχος Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος, ο εντεταλμένος για θέματα Νεάπολης Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Νικολάου Δημοσθένης Μεθυμάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας Ειδυλλίας Γιώργος Σαμπάνης, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Νεάπολης Κίμων Χρουρδάκης και εκπρόσωποι από τον Σύλλογο αναπήρων και θυμάτων πολέμου και παννελήνιας ένωσης αγωνιστών εθνικής αντίστασης και το παράρτημα Νεάπολης. 

 


Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας από τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και η εκδήλωση τιμής προς τον Ζερβονικόλα πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία  του ποδοσφαιρικού αγώνα της τοπικής ομάδας της Μάνδρας  με τον ΑΟΑΝ, με τον Δήμο Αγίου Νικολάου με χαρά, όπως είπε ο Δημήτρης Κουνενάκης, να αποδέχεται αυτή την πρόταση για να τιμηθεί από κοινού ο ήρωας Ζερβονικόλας. 
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου εξήρε την προσωπικότητα του ήρωα που ήταν διοικητής στις 6 ανατολικότερες επαρχίες της Κρήτης στην επανάσταση του 1822 -23. Είπε ότι ο Ζερβονικόλας ενώνει τις κοινωνίες μας και αποτελεί υψηλό ιδανικό αυτοθυσίας, αγωνιστικότητας και προσφοράς.
 Ο Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας  Γιώργος Δρίκος    τόνισε ότι τιμούμε τον ήρωα της Μάνδρας, της Νεάπολης της Κρήτης, της Ελλάδας και ξετύλιξε την ζωή του Νικόλα Ρόκκα ή Ζερβονικόλα τονίζοντας πως τέτοιες εκδηλώσεις είναι η ελάχιστη τιμή που μπορούν οι τοπικές κοινωνίες να αποδώσουν για όλους εκείνους τους ήρωες, είναι μια εθνική υποχρέωση από όλους είπε συγκεκριμένα. 
Στην συνέχεια ο κ. Γιάννης Πολυχρονάκης με τρόπο έμμετρο μίλησε για τον Ζερβονικόλα, ενώ διαβάστηκε και χαιρετισμός του βουλευτή του νομού του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη 
 Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας βρίσκονταν και ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης πολιτισμού  Γιάννης Λινάρδος, αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Μαρία Κωστάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Νεάπολης Σταύρος Τζώρτζης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πανίκος Καρατσής και ο πρόεδρος του ΑΟΑΝ Γιώργος Ψιλάκης.

κειμενο φωτογραφίες βιντεο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban