in , , , ,

Ο Γεν. Γραμματέας της ΠΕΑΑ Πέτρος Ζερβάκης μιλά για θέματα των αστυνομικών.

Σε συναντήσεις με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Κρήτης προχωρεί η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας με στόχο να αναδείξει τα θέματα που απασχολούν τους αξιωματικούς και γενικά τα στελέχη της Αστυνομίας.
 Κυρίαρχο είναι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών που έχει ψηφιστεί από το κοινοβούλιο επί της αρχής και αναμένεται να εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα με Προεδρικά Διατάγματα, για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Αστυνομία συνολικά, αλλά και οι κατά τόπους Υπηρεσίες.
 

«Έχουμε επιδιώξει συναντήσεις με όλους τους βουλευτές του νησιού προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις μας και να μιλήσουμε για τα θέματα αστυνόμευσης και αναδιάρθρωσης. Έχουμε κάνει ήδη συναντήσεις με τους κ. Λευτέρη Αυγενάκη, Νότη Μαριά και Βασίλη Κεγκέρογλου και θα ακολουθήσουν και με τους άλλους βουλευτές για τον ίδιο σκοπό», επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Πέτρος Ζερβάκης.

Ο κ. Ζερβάκης, που προέρχεται από το νομό Λασιθίου, αναφέρθηκε και στο αίτημα που διατύπωσε για την καλύτερη λειτουργία της Αστυνομίας στο νομό. «Μας απασχολεί το τί πρόκειται να συμβεί με τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, που θα λειτουργήσουν στο νησί, και ποιά ενημέρωση υπάρχει με τα αναμενόμενα σχετικά Π.Δ. Εμείς είχαμε κάνει μια πρόταση για το νομό Ηρακλείου και την επέκτασή της στην Κρήτη. 
Τώρα έχουμε τον ψηφισμένο νόμο που χωρίζει την Αστυνομία σε δύο κλάδους: Τάξης- τροχαίας και Ασφαλείας. Ειδικά για το νομό Λασιθίου ζητήσαμε στο πλαίσιο της λειτουργίας των δύο κλάδων να δημιουργηθεί μια ενιαία Υπηρεσία Τάξης- Τροχαίας στο Δήμο Αγίου Νικολάου και μία ενιαία Υπηρεσία Ασφαλείας. Στην ίδια λογική κάτι αντίστοιχο πρέπει να δημιουργηθεί στην Ιεράπετρα και στη Σητεία, ώστε να μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική λειτουργία και αστυνόμευση. 
Για ‘μας βέβαια είναι σημαντικό να μη διαχωριστούν πλήρως, αλλά να έχουν καλή συνεργασία ώστε να μπορεί να υπάρχει και καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία. Σε ό,τι αφορά ειδικότερες Υπηρεσίες, όπως τα ΤΑΕ, πιστεύουμε πως και με το νέο νόμο θα υπάρχουν οι ομάδες αυτές, ανεξάρτητα την ονομασία τους γιατί έχουν σημαντικό έργο», τονίζει ο κ. Ζερβάκης.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ