Ο Δήμος θα πληρώνει…αν εισπρατει.

Ο Δήμος θα πληρώνει…αν εισπρατει.
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim

Τον ηλεκτροφωτισμό της Σπιναλόγκας, από το ερχόμενο Πάσχα, με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, προαναγγέλλει το Υπουργείο Πολιτισμού, καλώντας το Δήμο Αγίου Νικολάου να αποσαφηνίσει τη θέση του, αν δηλαδή είναι διατεθειμένος να καλύψει το κόστος λειτουργίας του όλου συστήματος φωτισμού του νησιού.

Το θέμα απασχόλησε και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας, το οποίο έλαβε σχετική απόφαση.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ελούντας Βαγγέλης Μαυρικάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ, «απαραίτητη προϋπόθεση για να αναλάβει ο Δήμος το οικονομικό κόστος των καυσίμων και τα έξοδα συντήρησης της ηλεκτρογεννήτριας κλπ., είναι να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου Πολιτισμού».

Ο πρόεδρος της Ελούντας, δήλωσε ότι από επικοινωνία που έχει με παράγοντες του υπουργείου, διαφαίνεται ότι στο ΥΠ.ΠΟ. έχει ωριμάσει πλέον η ανάγκη υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Αγίου Νικολάου, ώστε με αφορμή, τώρα, και την ανάληψη του κόστους των καυσίμων και της συντήρησης της εγκατάστασης φωτισμού του νησιού, να χορηγηθεί στο Δήμο Αγίου Νικολάου, ένα μέρος των εσόδων από το ποσό που εισπράττει το υπουργείο από τα εισιτήρια που κόβει στο νησί.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού έτσι, ένα μέρος από τα έσοδα που αποφέρει το μνημείο στο κράτος, κατά κάποιο τρόπο θα παραμείνουν στον τόπο, ελαφρύνοντας σε ένα βαθμό και το Δήμο Αγίου Νικολάου στις ολοένα και αυξανόμενες υποχρεώσεις που αναλαμβάνει για τη φροντίδα και λειτουργία του νησιού.

Το θέμα, αφού συγκεκριμενοποιηθεί, αναμένεται ότι θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ www.anatolh.com

anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-11-geseex50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban