in , , , ,

Ο καλύτερος τερματισμός…στη Νεάπολη.

Κατενθουσιασμένοι δήλωναν οι διοργανωτές του ποδηλατικού γύρου της Κρήτης από τον τρόπο που οι αρχές σε όλο το νομό ανταπεξήλθαν στις ανάγκες του διεθνούς αγώνα που ξεκίνησε χθες από την Σητεία και πέρασε όλο σχεδόν το νομό Λασιθίου, τερματίζοντας το μεσημέρι χθες στη πλατεία της Νεάπολης.


Οι κατά 28 λιγότεροι αθλητές, που δεν κατάφεραν να έρθουν στο νησί λόγω των απεργιών των πλοίων, σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουν από τον Άγιο Νικόλαο με προορισμό το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τερματισμό στα Χανιά την Κυριακή. Στη Νεάπολη που έγινε ο τερματισμός των 41ος αθλητών από τις 7 ομάδες, το μεσημέρι χθες του πρώτου από τα τέσσερα ετάπ, ένα σε κάθε νομό της Κρήτης, του αγώνα ο πρώτος αθλητής τερμάτισε σχεδόν 3 ώρες μετά την εκκίνηση του από την Σητεία έχοντας διανύσει 112 χιλιόμετρα. «Για την διεξαγωγή του ποδηλατικού γύρου Κρήτης μετά από σχεδόν 20 χρόνια  τα ποδηλατικά σωματεία του νησιού χρειάστηκε να ακυρώσουν 3 αγώνες ώστε να μπορέσουν να διοργανώσουν αυτό το σημαντικό διεθνές αθλητικό γεγονός.» 

όπως είπε στον χαιρετισμό του στην πλατεία της Νεάπολης λίγο πριν τον τερματισμό του τελευταίου αθλητή ο κ. Νώντας Σαρής, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ποδηλατικής ομοσπονδίας που κατάγεται από τη Νεάπολη, ο οποίος δεν σταμάτησε να ευχαριστεί τόσο τους Δήμους του νομού, τα τοπικά διαμερίσματα από όπου πέρασε ο αγώνας την αστυνομία και τα τμήματα της τροχαίας σε Σητεία, Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο, τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους συλλόγους αλλά και τους 70 περίπου εθελοντές. 
«Δεν έσκασε ούτε ένα λάστιχο και δεν είχαμε καμία απολύτως ανωμαλία ή ατύχημα στην διεξαγωγή του πρώτου ετάπ που έγινε με μεγάλη επιτυχία και ασφάλεια στο νομό Λασιθίου. Επιλέξαμε την χρονική αυτή περίοδο να γίνει ο αγώνας ώστε αν ταξιδέψουν παντού οι εικόνες του νησιού μας θέλοντας και εμείς να συμβάλουμε όσο μπορούμε τόσο στην προβολή του τόπου μας αλλά και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και της επιμήκυνσης της τουριστικές περιόδου.» είπε. Την ικανοποίηση του δε εξέφρασε ακόμα ένας συντοπίτης στην καταγωγή άνθρωπος του αθλητισμού κ. Κώστας Διαλυνάς πρόεδρος της τοπικής επιτροπής ποδηλασίας Κρήτης.

 Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Πανελλήνια Ομοσπονδία ποδηλάτου για την συνεργασία αλλά και την επιλογή να περάσει ο αγώνας και από τον Δήμο και να τερματίσει στην ωραία Νεάπολη. «Τα καταφέραμε σε συνεργασία όλων μεταξύ μας και  όλοι οι αθλητές είναι ικανοποιημένοι από την φιλοξενία και την ανταπόκριση όλων μας στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό ότι όλοι οι φορείς της τοπικής κοινωνίας της Νεάπολης βοήθησαν στην σημερινή ημέρα ενώ η συμμετοχή του ποδηλατικού ομίλου της πόλης που πρόσφατα ιδρύθηκε έδειξε την αγάπη για τον συγκεκριμένο αυτό άθλημα και ελπίζουμε του χρόνου να δούμε και μέλη του ομίλου της πόλης σε αγώνες.» είπε. 
Στην συνέχεια έγιναν οι απονομές στον πρώτο αθλητή Ντελαφουέντε Ασίλια Δαβίδ, ισπανός που αγωνίζεται στην ομάδα από την Τουρκία που έλαβε μέρος, ενώ ο ίδιος βγήκε πρώτος κ
αι σε ακόμα δύο αγωνίσματα, το σπριντ ευθείας και το σπριντ ανάβασης. Πρώτος αθλητής κάτω των 23ων ετών ήταν ο αθλητής του Κάστρο από το Ηράκλειο Λουίζο, Κυπριακής καταγωγής. 

 Μετά τις απονομές και στους εκπροσώπους των 3ωντμημάτων της τροχαίας του νομού αλλά και τις ευχαριστίες στον γιατρό του αγώνα ο οποίος επιστρατεύτηκε  από την αεροπορία της Ζήρου στην Σητεία και ακολούθησε όλο τον αγώνα χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί να επέμβει σε κανένα συμβάν. 

Ακολούθησε χορευτικό συγκρότημα από το «Σπίτι της Τέχνης» τα μέλη του οποίου παρουσίασαν παλιούς χορούς της Κρήτης, ενώ τα καταστήματα της πλατείας είχαν βγάλει παραδοσιακούς μεζέδες και μια ρακή για να κεράσουν αθλητές και συνοδούς. Ο εμπορικός σύλλογος δε της πόλης είχε φροντίσει και για ένα κέρασμα κατά τον τερματισμό με την παραδοσιακή σουμάδα.