in , , , ,

Ο Κλήδονας στη Νεάπολη, fotos

Με την παρουσίαση του εθίμου του Κλήδονα ξεκίνησαν ουσιαστικά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Νεάπολη για την περίοδο του καλοκαιριού.  

Τα μέλη του ΚΑΠΗ της πόλης μαζί με την σχολή χορού από το «το σπίτι της Τέχνης» παρουσίασαν σε ένα κατάμεστο εξωτερικό χώρο του ΚΑΠΗ της Νεάπολης το έθιμο του κλήδονα την παραμονή του Άι Γιαννιού. 

Στην εκδήλωση κυριάρχησε ο χορός με την παρουσίαση παλιών χορών που δεν είναι ευρέος γνωστοί σε όλους, από τα μικρά και τα πιο μικρά παιδιά της σχολής, η μουσική όπου πέρα από τους επαγγελματίες Μανόλη και Λευτέρη Ρασιδάκη έπαιξαν και νέα παιδιά. 

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο εκπαιδευτικός Γιώργος Μαυροειδής όπου πέρα από τα βασικά στοιχεία του εθίμου του κλήδονα είπε και αρκετά πράγματα για τους χορούς που παρουσιάστηκαν. 

Οι δασκάλες της σχολής Άνδριάννη Γαλανού και Ρένα Κοφινάκη  συνόδευσαν σε όλους τις παρουσιάσεις τους μαθητές τους ενώ συνέβαλαν τα μέγιστα και στην παρουσίαση του εθίμου που έγινε επι τόπου από τα μικρά παιδιά της σχολής πάντα με την βοήθεια και την καθοδήγηση των μελών του ΚΑΠΗ της Νεάπολης. 

Οι κυρίες δε του ΚΑΠΗ της πόλης είχαν ετοιμάσει με μεζεδάκια για ένα κέρασμα για το καλό που λένε με την χαρά τους αν είναι δεδομένη από την στιγμή που μόλις σε λίγες μέρες κατάφεραν από μια ιδέα να γίνει αυτή η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε τόσο πολύ κοινό. «παρόμοιες εκδηλώσεις στις οποίες γίνεται συνεργασία μεταξύ των ηλικιών, εγγόνια μαζί με τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους παρουσιάζουν κάτι μαζί, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην χαθούν τα έθιμα του τόπου μας. 

Η συνεργασία δε αποκτά και τεράστιο ενδιαφέρον διότι αναλαμβάνουν όλοι τον ρόλο να μεταλαμπαδεύουν σε ένα ευρύ κοινό οτιδήποτε κάνουν και αυτό από μόνο τους έχει την δική του ευθύνη. Χαιρόμαστε κάθε φορά που συνεργαζόμαστε με τα μέλη του ΚΑΠΗ της πόλης μας και με την σειρά τους το ίδιο νοιώθουν και αυτοί που θέλουν και καλά, κάνουν να έχουν ρόλο στα κοινά του τόπου μας.» σχολίασαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ οι δασκάλες των χορευτικών.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ