in , , ,

Πάει Ηράκλειο η ΑΣΤΕΑΝ; Σyν. τυπου Κουνενάκη στις 13.00 σήμερα

Σε δημόσια διαβούλευση έχει δοθεί το σχέδιο νόμου με τίτλο «Αναδιοργάνωση Υπουργείου Τουρισμού και Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουρισμός και Λοιπές Διατάξεις».

Στο σχέδιο αυτό και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 19 που αναφέρεται στα Θέματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Τουρισμό προτείνεται η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου να μετονομαστεί σε Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ) και η έδρα της από τον Άγιο Νικόλαο μεταφέρεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το άρθρο 19 αναφέρει:

1. Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν) μετονομάζεται σε Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ) και ως έδρα της ορίζεται το Ηράκλειο Κρήτης.

2. Η έδρα των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού δύναται να μεταβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού.

3. Στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) και στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού τοποθετούνται , ύστερα από απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της παρ 6 του άρθρου 4 του ν. 4109/2013, ως προϊστάμενοι με τριετή θητεία, εκπαιδευτικοί κατηγορίας ΠΕ και εν ελλείψει διοικητικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Τουρισμού κατηγορίας ΠΕ, κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου με εξειδίκευση σε θέματα τουρισμού ή εκπαίδευσης.

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Τουρισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων της προηγούμενης παραγράφου και καθορίζονται τα ειδικότερα προσόντα των υποψηφίων.

5. Στο τρίτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 44 του Ν. 4186/2013 (193/Α) μετά τις λέξεις «στα Σ.Ε.Κ.» προστίθενται οι λέξεις «και στα Ι.Ε.Κ.»

6. Τα Τμήματα μετεκπαίδευσης μισθωτών τουριστικών επαγγελμάτων της παρ. 1 του άρθρου 10 του Ν. 1077/1980 (ΦΕΚ Α) δύναται να χρηματοδοτούνται και από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Τουρισμού εντός των εγκεκριμένων κάθε φορά πιστώσεων. Η παρ. 2 του άρθρου 10 του ν.1077/1980 καταργείται.

πηγη www.anatolh.com