“Παιχνίδι, παιχνίδι και…παιχνίδι με τα παιδιά μας.”

“Παιχνίδι, παιχνίδι και…παιχνίδι με τα παιδιά μας.”
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim 2-12-glamour-anim-124x53 7-12-markaki-anim-64x33

Τρείς νέοι επιστήμονες οι Άννα Μπροκάκη, λογοθεραπεύτρια, ο Νίκος Νίκας, εργοθεραπευτής και η Άννα Χανιωτάκη, ψυχολόγος, βρέθηκαν στο συγκρότημα των παιδικών σταθμών της Αμμούδας το απόγευμα της Παρασκευής και μίλησαν στους γονείς για το παιχνίδι ως απαραίτητο εργαλείο για την προσχολική και σχολική προετοιμασία και ο ρόλος που οι ίδιοι οι γονείς παίζουν σε αυτό.

Κατά γενική ομολογία και των τριών επιστημόνων που ήταν καλεσμένοι του ΟΚΥΔΑΝ δεν θα πρέπει ποτέ οι γονείς να σταματήσουν να παίζουν με τα παιδιά τους και να αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο μαζί τους. 
 «Το παιχνίδι βοηθά πολύ τόσο στην προσχολική όσο και στην σχολική ηλικία και τα εφόδια που το ίδιο το παιδί λαμβάνει μέσα από το παιχνίδι είναι από τα πλέον σημαντικά για την εξέλιξη τους σε όλη την πορεία της ζωής τους.» είπε μεταξύ άλλων στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Άννα Χανιωτάκη ενώ στην παρουσίαση  του ο Νίκος Νίκας τόνισε το κομμάτι που αφορά την κίνηση του παιδιού μέσα από το κάθε παιχνίδι  και πόσο η κίνηση αυτή το βοηθά σε πολλά επίπεδα, τόσο φυσικής κατάστασης όσο και δεξιότητας.
 Η κοινονικόσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών πάντα μέσα από το παιχνίδι που έτσι και αλλιώς είναι η βασική τους ενασχόληση και ανάγκη επίσης είναι θέμα βασικό στην ζωή τους και όλες τις διαστάσεις παρουσίασε η Άννα Χανιωτάκη ενώ η Άννα Μπροκάκη παρουσίασε τον τρόπο επικοινωνίας και ομιλίας που οι γονείς θα πρέπει να έχουν με τα παιδιά τους στο παιχνίδι ώστε να βοηθηθεί η ανάπτυξη της ομιλίας τους αλλά και της γενικότερης συμπεριφοράς τους μέσα από τον λόγο. 
Με τρόπο εύκολο και επικοινωνιακό πέρασαν τα μηνύματα και οι λύσεις προς τους γονείς σε ότι έχει να κάνει με τον ρόλο τους στην καθημερινή επαφή με τα απιδιά τους μέσα από το παιχνίδι. «Ο χρόνος που θα πρέπει να αφιερώνουμε στο παιχνίδι τα απιδιά μας δεν είναι τόσο ποσοτικός όσο ποιοτικός.» τόνισε η Άννα Μπροκάκη. 
«Όταν παίζουμε μαζί τους να το νοιώθουν σαν πραγματικό παιχνίδι και όχι σαν να το θεωρούμε εμείς οι γονείς σαν αγγαρεία, να το χαιρόμαστε πραγματικά και να μην θεωρούμε ότι στα παιδιά κάνει καλό μόνο να νικούν, καλό κάνει να μάθουν και να χάνουν όπως και να παίζουν σωστά και με τους κανόνες του κάθε παιχνιδιού.» είπαν. 
Στον διάλογο που ακολούθησε με τους γονείς απαντήθηκαν πολλές από τις απορίες τους και δόθηκαν διευκρινίσεις σε πολλές περιπτώσεις. Το πρωί του Σαββάτου σειρά είναι οι ίδιοι οι νηπιαγωγοί και βρεφονηπιοκόμοι των παιδικών σταθμών του Δήμου να συζητήσουν μαζί τους. 
Οι ίδιοι ευχαρίστησαν για μια ακόμα φορά τόσο τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που ανατοπρίκριθηκαν όσο και  τον ΟΚΥΔΑΝ για το ενδιαφέρον του και συγκεκριμένα την Πόπη Παγκάλου διευθύντρια του οργανισμού αλλά και την Βάσω Βουκικλάρη προϊσταμένη των παιδικών για την άψογη συνεργασία που είχαν.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-seasons-christmas-360
 
29-8-fpa-400-ban