in , ,

Πακιστανός έκανε 42 απάτες με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες μέσα σε πέντε μέρες!

Τέλος μπήκε στην “καριέρα” ένός 31χρονου Πακιστανού ο οποίος κατάφερε μέσα σε …πέντε ημέρες να διαπράξει 42 απάτες μέσω διαδικτύου και να αποπειραθεί άλλες…135, στο Ηράκλειο!

Αύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκαν, χθες στο Ηράκλειο, σαράντα δύο (42) υποθέσεις απάτης με υπολογιστή μέσω διαδικτύου και (135) απόπειρες με τον ίδιο τρόπο δράσης, που διαπράχθηκαν σε συνολικά εννέα (9) νόμιμους εκπροσώπους και διαχειριστές ιστοσελίδων στο Ηράκλειο. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 31χρονος την 04.06.2016 και κατά το χρονικό διάστημα από την 27.11 έως και την 01.12.2016, προέβη συνολικά σε (177) ηλεκτρονικές παραγγελίες από ιστοσελίδες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ως μέσω πληρωμής πιστωτικές κάρτες, που φέρεται να έχουν κλαπεί σε χώρες του εξωτερικού (Αυστραλία, Κολομβία, Καναδά, Η.Π.Α., Μεξικό και Ουγγαρία), δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, προσπαθώντας να αγοράσει προϊόντα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε οι προαναφερόμενες συναλλαγές έχουν γίνει σε βάρος ιστοσελίδων στο διαδίκτυο και των αντίστοιχων διαχειριστών αυτών, από τις οποίες οι σαράντα δύο (42) εγκρίθηκαν από την τράπεζα και θα παραλάμβανε προϊόντα άνω των 6.000 ευρώ.
Ο 31χρονος σε προγενέστερο χρόνο συνελήφθη από αστυνομικούς της
Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια ελεγχόμενης παράδοσης
ήδη απεσταλμένου προϊόντος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα).
Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.