in , , , ,

Περί νέου φορολογικού

Στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία  του Γενικού Γραμματέα κ. Γεωργίου Δεικτάκη, με θέμα τα μέτρα του νέου φορολογικού νόμου.


Στη σύσκεψη μετείχαν οι βουλευτές Ηρακλείου κ. Ελευθέριος Αυγενάκης και κ. Μιχαήλ Κριτσωτάκης, εκ μέρους του κ. Μανόλη  Κεφαλογιάννη ο κ. Νίκος Χρονάκης, εκ μέρους του υφυπουργού Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου ο κ. Μπριτζολάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου και Πρόεδρος Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλης Αλιφιεράκης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμ. Αν. Κρήτης κ. Σταύρος Καρτέρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Κουμαντάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Ν. Ηρακλείου κ. Νικόλαος Πρινιωτάκης, εκ μέρους της ΟΕΒΕΝΗ ο κ. Νικόλαος Λειβαδιωτάκης.
Ο κ. Δεικτάκης πήρε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει τη σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν με τι τρόπο θα πρέπει να κινηθούν ώστε να διεκδικήσουν από κοινού  να ελαχιστοποιηθούν  ή να απαλειφθούν τα πρόστιμα στις νέες διατάξεις του φορολογικού νόμου τα οποία θεωρούνται σκληρά και μη εφαρμόσιμα για τους επιχειρηματίες της Κρήτης και της Ελλάδας.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει διερεύνηση από πλευράς όλων των βουλευτών σε ότι αφορά τις προθέσεις  του υπουργού Οικονομικών ως προς τις τυχόν υποχωρήσεις ή τροποποιήσεις επί του ήδη ψηφισθέντος νομοσχεδίου και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με γραπτή παρέμβασή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ζητεί να μεσολαβήσει ώστε με την νέα τροπολογία που προτείνεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μετριαστούν τα αυστηρά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.