Πλακιωτάκης ενημέρωση αναφορικά με σχολή κρέατος στη Νεάπολη

Πλακιωτάκης ενημέρωση αναφορικά με σχολή κρέατος στη Νεάπολη
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim 2-12-glamour-anim-124x53 7-12-markaki-anim-64x33

Απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ερώτηση του Βουλευτή Λασιθίου κ. Ι. Πλακιωτάκη αναφορικά με την Σχολή Κοπής Κρέατος  στην Νεάπολη Λασιθίου


Σε απάντηση που έστειλε ο Αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός κ. Λεονταρίδης αναφορικά με τη Σχολή Κοπής Κρέατος στην Νεάπολη Λασιθίου επισημαίνεται  ότι,  το αρμόδιο Υπουργείο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα προς ικανοποίηση του αιτήματος το οποίο έθεσε στην Βουλή  με ερώτησή του ο Βουλευτής κ. Πλακιωτάκης.

Ωστόσο, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι,  σε συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια Κρήτης αναζητούνται  λύσεις προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί  άμεσα και να  μη χαθεί η φετινή περίοδος του Προγράμματος Σπουδών .

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης του αρμόδιου Υπουργείου:

«Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γ. Πλακιωτάκης , σας πληροφορούμε τα εξής:
Κατά τα προηγούμενα έτη το προσωπικό της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών κάλυπτε τοπικά τις ανάγκες της Κρήτης , μέσω λειτουργίας παραρτήματος στη Νεάπολη Λασιθίου , με εκ περιτροπής αποστολή ενός κτηνιάτρου για διάρκεια μιας εβδομάδας εντός συνολικού χρόνου δύο μηνών (Ιούνιο και Ιούλιο) , που διαρκεί το πρόγραμμα σπουδών. Σημειώνεται ότι, για το σκοπό αυτό απαιτούνται περίπου 4000 ευρώ , για τα οδοιπορικά , τις διανυκτερεύσεις και τις ημερήσιες αποζημιώσεις των υπαλλήλων που μετακινούνται.

Επισημαίνεται ότι, στο βαθμό που η Περιφέρεια μεριμνήσει για το χώρο διδασκαλίας κ.τ.λ , δύναται για το παρόν καλοκαίρι (Ιούνιο και Ιούλιο) να λειτουργήσει και φέτος τμήμα διδασκαλίας. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η δυνατότητα αυτή θα περιοριστεί δραματικά ένα αποφασιστεί να γίνει το ίδιο και στην περιφέρεια Ν.Αιγαίου, η οποία έχει θέσει ένα παρόμοιο αίτημα, καθώς η κάλυψη και των δυο αιτημάτων είναι  πέραν των δυνατότητων της Σχολής , λόγω έλλειψης ειδικού επιστημονικού προσωπικού. (κτηνίατροι κ.λ.π)

Τονίζεται ότι, ήδη η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών έχει απομείνει με τέσσερις κτηνιάτρους και χωρίς άλλο βοηθητικό προσωπικό για τη διοικητική διαχείριση και την επικουρία της εκπαίδευσης. Επιπλέον οι κτηνίατροι αυτοί βρίσκονται πολύ κοντά στη συνταξιοδότηση , οι δύο εξ αυτών άμεσα.

Επομένως , για το επόμενο έτος και εφεξής η δυνατότητα πρόβλεψης επέκτασης του έργου της Σχολής σε άλλες περιφέρειες περιορίζεται σημαντικά αν δεν εγκριθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών η πρόσληψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού το οποίο θα αντικαταστήσει τις κενές θέσεις που θα προκύψουν από την συνταξιοδότηση των υπαλλήλων της.

Όσον αφορά στο αίτημα για την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος στην ΠΕ Λασιθίου, τονίζεται ότι θα πρέπει πρώτα να προηγηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις κτηνιάτρων για την κάλυψη σημαντικών κενών που υπάρχουν σε οργανικές μονάδες του ΥΠΑΑΤ (κεντρική υπηρεσία , κτηνιατρικά εργαστήρια , σταθμοί υγειονομικού ελέγχου) οι οποίες καλύπτουν τομείς της δημόσιας υγείας και προστασίας του ζωικού κεφαλαίου της χώρας , πριν καταστεί δυνατόν να διατεθεί ειδικευμένο προσωπικό για την λειτουργία Σχολών Επαγγελμάτων Κρέατος σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας.
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-seasons-christmas-360
 
29-8-fpa-400-ban