in , , , ,

Πλακιωτάκης και όργανα της Ν.Δ τραβούν το αυτί στην Τ.Ο του Αγίου Νικολάου.

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η ανακοίνωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αγίου Νικολάου, που καλεί τους πολίτες να στηρίξουν το συνδυασμό «Δημοτική Συνεργασία» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Πανίκο Καρατσή.
Το ήδη επιβαρημένο κλίμα από την αδυναμία να προκύψει δημοτικός συνδυασμός ο οποίος θα συμμετάσχει στις εκλογές με επίσημη στήριξη από τα κομματικά όργανα της Ν.Δ., επιδείνωσε η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Αγ. Νικολάου, με την οποία στηρίζεται άλλος δημοτικός συνδυασμός.

Στελέχη της κομματικής οργάνωσης, αλλά και πολιτικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, δεν έκρυψαν την έκπληξη και τη δυσφορία τους, για την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Δημοτική Οργάνωση.

Ο βουλευτής Ι. Πλακιωτάκης
Έντονη ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Γιάννη Πλακιωτάκη, μόλις έλαβε γνώση της ανακοίνωσης. Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ:

«Ένα μεγάλο κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, έχει οργανωτική δομή με συγκεκριμένη ιεραρχία και οριοθετημένες διαδικασίες. Μια απόφαση, όπως αυτή που φέρεται να έχει λάβει η Δημοτική Επιτροπή Αγ. Νικολάου υπέρ συγκεκριμένου δημοτικού συνδυασμού, δεν απηχεί τον στρατηγικό σχεδιασμό του κόμματος.

Ούτε εξασφάλισε την νομιμοποίηση που απαιτείται από τα συλλογικά κομματικά όργανα. Και το ουσιαστικότερο, κανείς άλλος, εκτός εκείνων που την έλαβαν, γνώριζε για το θέμα αυτό, άρα συντρέχουν πλείστοι λόγοι που την καθιστούν άκυρη!

»Η μεγάλη πολιτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας όλο αυτό το χρονικό διάστημα προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τήρησε και τηρεί υπεύθυνη στάση και με προσεκτικούς χειρισμούς, που επιβάλει ο σεβασμός στο θεσμό και στις τοπικές κοινωνίες, αξιολογεί τις επικρατούσες συνθήκες για τις αποφάσεις και τη στάση που θα τηρήσει κατά περίπτωση.

 Σίγουρα, όμως δε βιάζεται, δεν εκβιάζεται ούτε φυσικά σύρεται σε τετελεσμένα.

Σέβεται τις απόψεις των στελεχών, αλλά οι αποφάσεις που λαμβάνονται πρέπει να στηρίζουν τη συνολική πολιτική και στρατηγική της παράταξης και να εξασφαλίζουν το κύρος που τους προσδίδει η τήρηση των εσωτερικών διαδικασιών λειτουργίας της οργάνωσης.

Οι προϋποθέσεις αυτές δεν τηρήθηκαν στον τρόπο που λειτούργησαν τα στελέχη της κομματικής οργάνωσης του Αγ. Νικολάου», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι ενημέρωσε για την κίνηση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης τόσο τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Τζιμάρα, όσο και τον Γραμματέα Οργανωτικού του Κόμματος κ. Γ. Λουλουδάκη.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πριν η Δημοτική Επιτροπή Αγίου Νικολάου παρουσιάσει μια απόφασή της, με όποιον τρόπο και αν ελήφθη αυτή, ως τετελεσμένο γεγονός, όφειλε να ενημερώσει τα υπερκείμενα κομματικά όγρανα, τη ΝΟΔΕ και τα ηγετικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Ειδικά για θέματα στάσης απέναντι σε υποψηφιότητες προσώπων και συνδυασμών, είναι γνωστό ότι οποιαδήποτε ανακοίνωση δεν δημοσιεύεται, αν δεν έχει εξασφαλίσει την κεντρική έγκριση του κόμματος», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com