in , , , ,

Πρωτιές σε νεαρούς μουσικούς από το Μεραμπέλλο.

Στο 4ο Cretan Mandolin Festival που πλέον θεσμό για τον τόπο μας έλαβαν μέρος νέοι μουσικοί και από την περιοχή μας. Φέτος για Τέταρτη συνεχή χρονιά το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου διοργάνωσε το Φεστιβάλ Μαντολίνου.

 Οι δράσεις που έγιναν ήταν  Διαγωνισμός  μαντολίνου  “MandolinGrandPrix”, Ορχήστρα 100 μαντολίνων” Ωδή στον ElGreco”, Συναυλίες με μαντολινάτες απ’ όλη την Ελλάδα, Αφιερώματα,  Σεμινάρια, Καντάδα και Εκθέσεις μαντολίνου

Στα πλαίσια του Διαγωνισμού μαντολίνου διάρκειας 3 ήμερων 07.08.09 Ιουλίου 2014 στην κατηγορία Β6, κατηγορία διαγωνιζομένων με τον συνοδό τους, μαθητές ηλικίας έως 15 χρονών την  πρώτη θέση κατέκτησαν ο Γιάννης Σπανάκης και ο Κώστας Ψαλλιδάκης από τη Νεάπολη και την δεύτερη θέση επίσης μαθητής από τη Νεάπολη ο Γιάννης Χανιωτάκης μεταξύ δεκάδων άλλων από όλο το νησί, ενώ πρόεδρος στην επιτροπή των κριτών ήταν ο γνωστός λυράρης Καλομοίρης.  

Ο συνοδός των παιδιών είναι ο Νίκος Λαυρεντακης από την Μίλατο ο οποίος δήλωσε την ικανοποίηση του για τις διακρίσεις των μικρών μουσικών του ενώ σε ένα γενικότερο σχόλιο τόνισε ότι η τάση των νεαρών παιδιών προς την παραδοσιακή Κρητική μουσική αυξάνεται και αυτό μόνο αισιόδοξο μπορεί να είναι. 

Αναφορικά δε με την συγκεκριμένη διοργάνωση είπε πως είναι πολύ σημαντική και παρόμοιες της είναι καλό να γίνονται σε όλη την διάρκεια του έτους και σε όλο το νησί ώστε να μην χάνεται η επαφή μας με τις παραδόσεις και την μουσική μας κουλτούρα.

ΘΑΝΟΣ Κ.