in , , , ,

«Πρωτοφανής η ανατροπή στην αγορά εργασίας τα 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

 

Ο διετής κύκλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς ολοκληρώνεται, σημαδεύεται από τις μεγαλύτερες ιστορικά αρνητικές ανατροπές στην αγορά εργασίας. Τα αποτελέσματα του συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” μηνός Σεπτεμβρίου 2016, το επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά. Πιο συγκεκριμένα:

Ι. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τη διετία 2015-2016 (περίοδος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) έσπασαν το ιστορικό φράγμα του 50% και ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε το 2014 και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικότερα την περίοδο Ιαν.-Σεπτ. 2015 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούσαν στο 51,50%, έναντι 48,50% της πλήρους απασχόλησης. Την αντίστοιχη περίοδο Ιαν.-Σεπτ. 2016 τα ποσοστά ήταν 53,38% και 46,62%. Το κλείσιμο των τραπεζών (capital control), η εξοντωτική αύξηση της φορολογίας, αλλά και η αύξηση των εισφορών οδήγησαν συνδυαστικά σε δραματικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

II. Τα στοιχεία του συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ”, για το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης μηνός Σεπτεμβρίου 2016, δείχνουν ότι σήμερα, μπορεί πράγματι το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης να είναι θετικό, όμως, αυτό μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας συγκροτημένης και στοχευμένης πολιτικής στην αγορά εργασίας υπέρ των εργαζόμενων, που δρομολογήσαμε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, με ισορροπημένες παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η δημιουργία του συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ”, η επιβολή αυστηρών προστίμων (10.500 ευρώ) για την ανασφάλιστη-αδήλωτη εργασία, η  μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 6 μονάδες.

IIΙ. Η Ν.Δ. παραμένει διαχρονικά σταθερή στις θέσεις της, στηρίζοντας την ποιοτική, πλήρη και καλά αμειβόμενη απασχόληση, δίχως όμως να παραγνωρίζει τη σημασία και το συμπληρωματικό χαρακτήρα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, που συνυπάρχουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Ισορροπία, που υπήρχε για 10ετιες και στη χώρα μας, με την πλήρη απασχόληση να υπερτερεί!

Σήμερα, εργαζόμενοι και άνεργοι έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της υποκρισίας και της πολιτικής εξαπάτησης. Όχι μόνο δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν προεκλογικά, αλλά βρίσκονται σε θέση δυσμενέστερη από εκείνη που ήταν το 2014!

Επιπλέον αντιλαμβάνονται πως μόνο η Ν.Δ., μπορεί να εγγυηθεί νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης, επαναφέροντας ταυτόχρονα την ισορροπία των προηγούμενων ετών στην αγορά εργασίας.

Μόνο ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας τους φόρους, διαμορφώνοντας ελκυστικό κλίμα για επενδύσεις, επαναφέροντας την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και τη σταθερότητα στη χώρα, θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Είναι η Πρόταση – Συμφωνία Αλήθειας, όπως διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στη διάρκεια της ΔΕΘ.

Μόνο έτσι θα τεθούν υγιείς βάσεις για την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες δουλειές και θα δούμε ξανά την πλήρη απασχόληση να υπερισχύει».

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΔΕ Ν.Δ