in , , , ,

Στην τελική ευθεία το Βιοτεχνικό Πάρκο Αγίου Νικολάου

Την εξέλιξη των έργων οδικής σύνδεσης, ύδρευσης και αποχέτευσης στο Βιοτεχνικό Πάρκο Αγίου Νικολάου, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Δήμου και της ΔΕΥΑΑΝ.
 Ειδικότερα ήσαν ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΑΝ, Μιχ. Κερούλης και Ιωαν. Πεδιαδίτης, οι επιβλέποντες μηχανικοί Κων. Κλώντζας και Γ. Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Στ. Βιδάλης, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαν. Κοκκίνης και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Ζαχ. Παπουτσάκης, όπως επίσης και ο πρόεδρος της ΒΙΟΠΑΝ Νικ. Σωτηριάδης.


«Το ΒΙΟΠΑ αποτελεί σημαντικότατη υποδομή για τη στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής μας. Σο χώρο αυτό θα εγκατασταθούν παραγωγικές μονάδες από τον Άγιο Νικόλαο και την ευρύτερη περιοχή, δίνοντας περαιτέρω ώθηση παραγωγική και αναπτυξιακή. Δυστυχώς το έργο είχε δύο μεγάλα προβλήματα, τα οποία έπρεπε η πολιτεία να είχε αντιμετωπίσει εξ αρχής, που καθυστέρησαν την ολοκλήρωσή του. Πρώτον, την οδική πρόσβαση και δεύτερον, την εξασφάλιση ύδρευσης και αποχέτευσης.

 Σήμερα εκτελούνται και τα δύο. Το έργο ύδρευσης και αποχέτευσης ολοκληρώνεται σε ένα μήνα περίπου και εκτελείται παράλληλα το έργο κατασκευής του συνδετήριου δρόμου, που θα εξυπηρετήσει και τους κατοίκους της περιοχής. Και τα δύο έργα χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ και ανέλαβαν ο Δήμος και η ΔΕΥΑΑΝ να τα προκηρύξουν και αναθέσουν. 

Με την ολοκλήρωσή τους, αναμένομε στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης επιχειρήσεων και ανάπτυξης του ΒΙΟΠΑ για να επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Να αποτελέσει, δηλαδή, τον πυλώνα ανάπτυξης, που μαζί με τον τουρισμό θα στηρίξουν την οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη της περιοχής μας», είπε ο Δήμαρχος.
Ο Πρόεδρος της ΒΙΟΠΑΝ Νίκος Σωτηριάδης επιβεβαίωσε ότι τα εξωτερικά δίκτυα και ο δρόμος έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα. 

«Είναι ευτυχής η συγκυρία ότι εκτελούνται και ολοκληρώνονται τώρα, που τυχαίνει να τελειώνουν και οι υπόλοιπες διαδικασίες ώστε να μπορέσει η εταιρεία να παραχωρήσει τα οικόπεδα στους χρήστες του ΒΙΟΠΑ και να ολοκληρωθεί το έργο. Οι χρήστες που έβαλαν χρήματα, περιμένουν πάρα πολύ καιρό, αλλά τελειώνει η διαδικασία. 

Όμως, προβλήματα υπάρχουν με τις κρατικές Υπηρεσίες. Το κράτος είναι εδώ, είναι μεγάλο, είναι τεράστιο, ενώ υποτίθεται ότι προχωρούμε σε μια εποχή με λιγότερο κράτος… Με τις δομές του αντιμετωπίζουμε πάντα προβλήματα.

 Είτε με τη Δικαιοσύνη που αναβάλει θέματα που πρέπει να τελειώνουν είτε με άλλες δομές. Έτσι προκαλείται κι άλλη καθυστέρηση. Είμαστε όμως στην τελική ευθεία. Σε λίγο καιρό, αφού ολοκληρωθούν ορισμένα θέματα θα δοθεί στην εταιρεία η δυνατότητα παραχώρησης οικοπέδων και να ανοίξει ο δρόμος για την εγκατάσταση των επιχειρήσεων εντός του Βιοτεχνικού Πάρκου».

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com