in , , , ,

"Στηρίζουμε το δίκτυο ΕΛΠΙΖΩ του ΟΚΥΔΑΝ", video

50 τσάντες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προσέφερε χθες το μεσημέρι στο δίκτυο Ελπίζω του ΟΚΥΔΑΝ εκ μέρους της αντιπεριφέρειας του νομού η κα. Πελάγια Πετράκη, αντιπεριφερειάρχης του νομού Λασιθίου.

Τις τσάντες παρέλαβε ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ και οι εργαζόμενοι με τον κ. Μανόλη Αικατερινάκη να ενημερώνει παράλληλα για τις δράσεις του δικτύου την κα. Πετράκη λέγοντας της έως το η λειτουργία του 2 και πλέον χρόνια έχει βοηθήσει και συνεχίζει να βοηθά εκατοντάδες οικογένειες προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και όχι μόνο ανά τα τακτικά χρονικά διαστήματα.
 «Ακόμα και σε τούτες τις Άγιες μέρες που πλησιάζουν πολλοί συντοπίτες μας συνεχίζουν και δοκιμάζονται με την κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση να μην κάνει διακρίσεις. Από καρδιάς ευχαριστούμε την κα. Πετράκη για την πρωτοβουλία αυτή που ενισχύει τον αγώνα και την προσπάθεια των εργαζόμενων αλλά και των εθελοντών για την συλλογή τροφίμων.» είπε. 
Η κ. Πετράκη συνεχάρη τους εργαζόμενους και τους εθελοντές για αυτή την πολυδιάστατη δράση και τόνισε πως πραγματικά είναι θλιβερό στις μέρες μας να υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν τα απαραίτητα για τις καθημερινές τους ανάγκες. 
«Είναι πολύ άσχημο να ζούμε σε αυτό το ωραίο και πλούσιο νησί όπως είναι η Κρήτη συνάνθρωποι μας που δυσκολεύονται να έχουν ακόμα και τρόφιμα.  Η σημερινή μας κίνηση είναι μια μικρή μόνο πρωτοβουλία ώστε να ενισχύσουμε με την ειρά μας την προσπάθεια του δικτύου Ελπίζω.» 
Σε ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ εάν η αντιπεριφέρεια θα ενταχθεί στο δίκτυο, σε ότι αφορά έστω την περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου,  η ίδια είπε πως η Περιφέρεια Κρήτης από μόνη της κάνει δράσεις ενίσχυσης του κοινωνικού της παντοπωλείου  που στερούνται τα απαραίτητα.
 «Υπάρχει η απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να λειτουργήσουν πέρα από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο που ήδη λειτουργούν, και εδώ αλλά και στα Χανιά κοινωνικά παντοπωλεία, όμως πολύ ευχαρίστως θα δούμε το θέμα της συνεργασίας και της πιθανότητας του κοινού συντονισμού ώστε να συνδράμουμε και εμείς σε αυτή την προσπάθεια.» είπε.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ