in , , ,

Στις 5 Σεπτεμβρίου θ' ανοίξουν του χρόνου τα σχολεία!

Έξι μέρες νωρίτερα από φέτος -και από το συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια- και συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι των σχολείων όλης της χώρας για το νέο σχολικό έτος σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “Το Βήμα”, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε μεταδώσει πρώτο το news.gr.
Διαβάστε ακόμα : Μεγαλώνει κατά δέκα ημέρες το σχολικό έτος

Όσον αφορά τη λήξη του διδακτικού έτους δεν θα υπάρχουν αλλαγές για τους μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων αφού τα μαθήματα θα λήξουν στις 15 Ιουνίου όπως και φέτος. 

Αντίθετα, τα μαθήματα για τους μαθητές των Γυμνασίων και των δυο πρώτων τάξεων του Λυκείου θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου του 2015.  Για τους τελειόφοιτους του νέου σχολικού έτους τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 21 Μαΐου. Η ημερομηνία αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πανελλαδικές του 2015 αναμένεται να ξεκινήσουν το διάστημα 25-29 Μαΐου.

Θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι από το νέο σχολικό έτος οι γενικοί περίπατοι θα μειωθούν κατά δυο. Ωστόσο η μείωση αυτή δεν θα επηρεάσει τους συνολικούς περιπάτους που έχουν οι μαθητές καθώς θα αυξηθούν κατά 2 οι εκδρομές για εκπαιδευτικούς λόγους. Παράλληλα η επιμήκυνση του έτους κατά δυο εβδομάδες θα φέρει μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές για τους μαθητές.