in , , ,

Στον αέρα οι παθολογικές κλινικές του νομού.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι χρειάζεται να υπάρχει μια Παθολογική Κλινική η οποία να είναι επαρκώς στελεχωμένη και να λειτουργεί με πληρότητα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του νομού, παρέχοντας αξιόπιστες υπηρεσίες Υγείας.

Αυτό δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ χθες η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Αικατερίνη Πατρωνίδου, καυτηριάζοντας την απόφαση της ΔΥΠΕ για μετακίνηση εκ περιτροπής των παθολόγων των Παθολογικών Κλινικών Αγίου Νικολάου και Σητείας στην Ιεράπετρα, για να λειτουργήσει η εκεί Παθολογική Κλινική. 

Τόνισε δε ότι η απόφαση αυτή όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αλλά ουσιαστικά προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΑΝ, η οποία έχει πετύχει με τους πέντε παθολόγους ιατρούς που διαθέτει να καλύπτει με πληρότητα πλήθος περιστατικών από ολόκληρο το Νομό Λασιθίου.

Γι’ αυτό, όπως δήλωσε, οι ιατροί της Κλινικής του Αγίου Νικολάου, πιθανόν και της Σητείας, σήμερα προτίθενται να καταθέσουν στο Δικαστήριο, αίτηση επιβολής προσωρινών μέτρων, κατά της επίμαχης απόφασης της ΔΥΠΕ Κρήτης.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ