Στον αέρα το ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών;

Στον αέρα το ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών;
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim 2-12-glamour-anim-124x53

Το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, χρηματοδοτούμενο από κονδύλια του ΕΣΠΑ, που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ βρίσκεται κυριολεκτικά σε δύσκολο σημείο δημιουργώντας τεράστια σύγχυση και ανησυχία σε περισσότερες από 60.000 οικογένειες πανελλαδικά. 

Στην παρούσα περίοδο φαίνεται να υπάρχει  αδυναμία επανεκκίνησης του προγράμματος που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ κάθε χρόνο ,για τη σεζόν 2014 – 2015, εάν πρώτα δεν μεταφερθεί η συγκεκριμένη δράση στο νέο ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να εγκριθούν και οι νέοι πόροι. Κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει γίνει και γι’ αυτό έχει κολλήσει και η έναρξη της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων από τις οικογένειες που θέλουν να δηλώσουν και φέτος συμμετοχή στο πρόγραμμα. «Περιμένουμε μετά την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ και τη

ν έναρξη του νέου προγράμματος να μεταφερθούν οι ανάλογοι πόροι για την συνέχεια του ΕΣΠΑ. Όπως φαίνεται αυτό καθυστερεί και δημιουργεί ξανά πρόβλημα στις υπηρεσίες τους εργαζόμενους και σαφώς τις οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνται ήδη ή πρόκειται να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς.  

Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις ενώ παράλληλα πιέζουμε όσο  μπορούμε ώστε να γίνει η μεταφορά των πόρων από το ένα πρόγραμμα στο άλλο.» είπε ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλης Αικατερινάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις από τις οικογένειες για ένταξη των παιδιών τους στους Δημοτικούς Ποδικούς σταθμούς. 

Ένα δεύτερο πρόβλημα που έχει ανακύψει, σε άμεση συσχέτιση και με τα προηγούμενα, είναι ότι έχει συμφωνηθεί από τη νέα σεζόν, το ζήτημα των παιδικών σταθμών, ως αρμοδιότητα, να μεταφερθεί στην περιφερειακή διοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι στο εξής δεν θα είναι το υπουργείο Εργασίας, ο κεντρικός φορέας διαχείρισης της διαδικασίας, αλλά οι Περιφέρειες της χώρας. 

Ούτε αυτή η μετάβαση όμως έχει προχωρήσει με συνέπεια το πρόγραμμα να έχει «κολλήσει» σε δύο ουσιαστικές, αλλά γραφειοκρατικές εμπλοκές. Αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, κάνουν προσπάθειες να επιταχύνουν τη διαδικασία, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει η συγκεκριμένη έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων και να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων.

 Όλη αυτή η ταλαιπωρία και τα προβλήματα που δημιουργεί σαφώς πολλά ερωτηματικά και επιφέρουν ξανά μια αβεβαιότητα σε όσους έχουν το δικαίωμα να επωφεληθούν για τα παιδιά τους από την χρηματοδότηση αυτή. 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban